Σταρακά | Αδικία εις βάρος χιλιάδων αγροτών

Χριστίνα Σταρακά

Αδικία εις βάρος χιλιάδων αγροτών
με  παράλληλη μισθωτή εποχική εργασία

Tο Υπουργείο παραμένει άκαμπτο στη λογική του

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστίνα Σταρακά μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος σχετικά με τον χρόνο ασφάλισης χιλιάδων αγροτών με παράλληλη μισθωτή εποχική απασχόληση πέραν των 150 ημερομισθίων ετησίως, σε συναφείς με το αγροτικό επάγγελμα δραστηριότητες.

Σε αυτή, το Υπουργείο παραμένει άκαμπτο στη λογική του, θεωρώντας πως κακώς υπήχθησαν στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ τα παραπάνω πρόσωπα βάσει του ν.4387/2016, διαγράφοντας τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης σε αυτόν, χωρίς  μάλιστα να επιστρέφει τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα, ρίχνει το βάρος της ευθύνης για περαιτέρω απαντήσεις στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ όπου τηρούνται πλέον τα σχετικά ασφαλιστικά στοιχεία των ενδιαφερομένων.

Για το θέμα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόνο λόγια και περισπούδαστες νομικές αναλύσεις από την κυβέρνηση, που υπεραμύνεται των ανάλγητων πολιτικών της πετώντας στον Καιάδα φτωχούς αγρότες και αγρότισσες, που εργάστηκαν για λίγα επιπλέον μεροκάματα πέραν των 150 ημερών τον χρόνο. Οι εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα αντικρίζουν πλέον καθημερινά το άγριο κοινωνικό προσωπείο της Δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ ‘’φουλάρει τις μηχανές του’’ στο πλευρό τους για νέους αγώνες και διεκδικήσεις απέναντι στην πιο αντιαγροτική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *