Μίλτος Ζαμπάρας | Μπαλάκι ευθυνών

Μίλτος Ζαμπάρας

Μπαλάκι ευθυνών
για τους τόνους νεκρών ψαριών στον Παγασητικό

Kοινή δήλωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος
και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Ζαμπάρα
και του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Σε κοινή δήλωση προχωρήσαν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, για το πρόβλημα που υπάρχει στο κόλπο του Παγασητικού που έχει κατακλυστεί από νεκρά ψάρια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό υγειονομικό θέμα τόσο για τους κατοίκους και τη δημόσια υγεία, όσο και για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε: «Η κυβέρνηση με καθυστέρηση, μετά την αντίδραση των κατοίκων, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλον. Ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου (που έχει την αρμοδιότητα για το λιμάνι) δεν προέβει άμεσα στην τοποθέτηση προστατευτικού διχτύου στην εκβολή της σήραγγας του χείμαρρου Ξηριάς, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Παγασητικός κόλπος με νεκρά ψάρια. Ενάμιση μήνα αργότερα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, παρόλο που είναι διαθέσιμα τα κατάλληλα εργαλεία για την περισυλλογή των ψαριών.

Ανησυχία προκαλείται επίσης από τον τρόπο της ορθής καταστροφής του όγκου των ψαριών για τα οποία πρέπει να ακολουθηθεί η ορθή επιστημονική πρακτική, διαφορετικά θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οφείλει μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων να εξασφαλίσει την προστασία των υδάτων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία να καθαρίσουν την περιοχή και να εξασφαλίσουν την μη επανάληψη τέτοιων γεγονότων.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *