50o Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή | Επιτυχημένη «στάση» στον Αστακό

H μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών
στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας

Eκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Tο βράδυ του Σαββάτου, στη νέα πλατεία στο λιμάνι

Τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει πλέον θεσμός και για την περιοχή, χαιρέτησε η Νίκη Μπερερή, μέλος του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, ενώ το “παρών” έδωσε λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας.

Ακολούθησε ομιλία από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, που καλώντας σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές στα καθημερινά μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για την πρόταση διεξόδου του κόμματος, τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία τους, στάθηκε και σε θέματα που αφορούν την περιοχή. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση αγροτών και κτηνοτρόφων (ειδικά με την εξάπλωση της πανώλης), την ανάγκη να στηριχθούν αυτοί και οι οικογένειές τους άμεσα. Επίσης, για την επέκταση των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στο Δήμο Ξηρομέρου, την πάλη που απαιτείται ώστε να τίθεται κάθε φορά σε προτεραιότητα οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι τα μέτρα που αποκλειστικό στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Αναφερόμενος και στην πορεία και σημασία του Φεστιβάλ, ιδιαίτερα στα 50 χρόνια της συνολικής πορείας και ζωής του σε όλη τη χώρα, κάλεσε και σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αγρινίου το διήμερο Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, με την κεντρική πολιτική συγκέντρωση και ομιλία να πραγματοποιείται τη δεύτερη μέρα.

Ακολούθησε αφηγηματική παρουσίαση με θέμα τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με τίτλο “Πατρίδα κατεχόμενη”, που συγκίνησε και προβλημάτισε τους συμμετέχοντες. Την παρουσίαση σε κείμενο της Αντωνίας Χειμαριώτη, πραγματοποίησαν οι Έλενα Γκάτση, Σταματίνα Πιτσούλια και Αλεξάνδρα Χολή.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι, από τους Σωτήρη Γκεβεντζέ, Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι – τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο – τραγούδι) και Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα – πλήκτρα).

Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *