Σταρακά: Τη μπάλα στην εξέδρα

Χριστίνα Σταρακά
για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ):

«Τη μπάλα στην εξέδρα πετάει
το Υπουργείο Παιδείας
όσον αφορά τη διάσωση τους»

Με μια γενικόλογη απάντηση απέφυγε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα ερωτήματα της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνας Σταρακά σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, με την από 28.06.2024 ερώτηση της, η βουλευτής είχε επισημάνει τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, αναλώσιμα καθώς και την κακή κατάσταση των υποδομών τόσο στο Τμήμα Γ.Α.Κ. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι όσο και στις υπόλοιπες  Περιφερειακές Υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, είχε ζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα των ΓΑΚ.

Για όλα αυτά δυστυχώς, το αρμόδιο Υπουργείο αρκέστηκε σε μια ολιγόλογη απάντηση με αρκετή δόση αοριστολογίας, αναφέροντας απλώς ότι έχει συνταχθεί μέχρι στιγμής ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τον Οργανισμό της Υπηρεσίας ΓΑΚ, δίχως ωστόσο να αποκαλύπτει τίποτα παραπάνω.

Σε δήλωση της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Kάθε μέρα που περνάει το σπουδαίο αρχειακό υλικό των ΓΑΚ αλλά και ολόκληρος ο οργανισμός διάσωσης, συντήρησης και προβολής τους μαραζώνει. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε επίμονα επιτέλους πράξεις από την ηγεσία του Υπουργείου, ελπίζοντας ότι ολόκληρος αυτός ο ανεκτίμητης αξίας ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος δεν θα καταστραφεί εξαιτίας της αβελτηρίας των αρμοδίων».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *