Λύρος: «Με λοιδόρησαν!»

Λύρος: «Από τις αρχές του έτους επεσήμανα…
ότι ο Προϋπολογισμός που συνέταξε
ήταν μη αληθινός και μη εφαρμόσιμος…»

«Με λοιδόρησαν!»

 

Δημοτική παράταξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 
«Δημιουργική Ανατροπή»

 

Είχα την τιμή οι δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου να μου αναθέσουν την διοίκηση του Δήμου στη περασμένη Δημοτική θητεία. Με πάρα πολλές δυσκολίες υπηρέτησα συνειδητά και υπεύθυνα την εντολή αυτή και άσκησα τα καθήκοντα μου με απόλυτο σεβασμό στους νόμους και με απόλυτη προτεραιότητα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Το ίδιο είμαι αποφασισμένος και θεσμικά υποχρεωμένος να συνεχίσω να κάνω και από την θέση που είμαι σήμερα, η οποία υπαγορεύει την άσκηση ελέγχου στη διοίκηση του Δήμου.

Από τις αρχές του έτους επεσήμανα προφορικώς και εγγράφως στη νέα Δημοτική αρχή, η οποία κλήθηκε να ολοκληρώσει το έργο της συγχώνευσης των καταργούμενων Νομικών Προσώπων, ότι ο Προϋπολογισμός που συνέταξε ήταν μη αληθινός και μη εφαρμόσιμος καθόσον παρέβλεπε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις της Κοινωφελούς και του Πνευματικού Κέντρου.

Δεν με άκουσαν!
Με λοιδόρησαν!

Αποτέλεσμα ήταν ο προϋπολογισμός να ακυρωθεί. Τώρα η δημοτική αρχή επιχειρεί δήθεν συμμόρφωση.

Και πάλι όμως σκοπίμως παραβιάζει όχι μόνο την διαδικασία αλλά και την ουσία. Αφήνει εκτός προϋπολογισμού και πάλι μεγάλες οφειλές, τις οποίες γνωρίζει η ίδια αλλά και οι υπηρεσίες όπως είναι φυσικό και ευνόητο. Τα λογιστήρια και τις οικονομικές υπηρεσίες κανείς δήμαρχος δεν τις παίρνει σπίτι του όταν δεν εκλέγεται ξανά. Είναι αυτονόητο ότι έχουν ανά πάσα στιγμή γνώση για τα οικονομικά δεδομένα.

Επιπρόσθετα και εμείς ως απερχόμενη διοίκηση παραδώσαμε ως οφείλαμε πριν το τέλος της θητείας μας πλήρη και ολοκληρωμένα σχέδια προϋπολογισμών και οικονομικές καταστάσεις για τα Νομικά Πρόσωπα. Οι σκόπιμες αυτές πράξεις και παραλείψεις, οι παλινωδίες της σύγκλησης δημοτικών συμβουλίων τα οποία οι ίδιοι ακυρώνουν και η παράλληλη ασύστολη διασπάθιση των ταμείων του Δήμου μας με αναθέσεις που αγγίζουν το 1,5 εκατ. € ζημιώνουν οικονομικά το Δήμο μας, επιβαρύνουν τους δημότες και τον απαξιώνουν πανελλαδικά.

Όλα τα παραπάνω μαζί με άλλα στοιχεία, τα οποία τα αποδεικνύουν έθεσα σήμερα υπ’ όψιν του Εισαγγελέα Μεσολογγίου ζητώντας την παρέμβαση του και τις δικές του ενέργειες. Ποιος φοβάται την Δικαιοσύνη; Ελπίζω κανείς! Εμείς πάντως σίγουρα όχι! Με πίστη στην κρίση της ευελπιστώ στην συμμόρφωση της Δημοτικής Αρχής στους νόμους και τον σεβασμό στο χρήμα των δημοτών.

 

Τα ενυπόγραφα κείμενα που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν εξ ολοκλήρου και κατ’ ανάγκη με την άποψη μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *