.
Κεφαλοτύρι Βασιλείου
Ένα ακόμα αγαπημένο σκληρό, αλμυρό και υποκίτρινο τυρί.
Το Κεφαλοτύρι είναι σκληρό, αλμυρό υποκίτρινο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο γάλα ή κατσικίσιο γάλα ή και με τα δύο είδη γάλακτος ταυτόχρονα. Επειδή είναι πάρα πολύ σκληρό τυρί, το Κεφαλοτύρι καταναλώνεται όπως είναι, τηγανητό σε ελαιόλαδο για να γίνει σαγανάκι, ή προστίθεται σε φαγητά όπως τα μακαρόνια, το κρέας ή τα μαγειρευτά λαχανικά.
Το Κεφαλοτύρι είναι δημοφιλές και πασίγνωστο τυρί, έχοντας τις ρίζες του ήδη από την βυζαντινή εποχή. Το κεφαλοτύρι ωριμάζει μετά από δύο με τρεις μήνες. Ένα ώριμο κεφαλοτύρι, ενός χρόνου ή και περισσότερο, είναι πιο ξερό και με δυνατότερη γεύση, και τρώγεται είτε σαν μεζές μαζί με ούζο είτε τριμμένο πάνω σε άλλα φαγητά.
Συσκευασίες:
200g, 300g, 1kg, 2.5kg και 9 kg αλλά και χύμα