.
Παραμένει το γνωστό αγαπημένο μας τρόφιμο
Τυροκομικά Βασιλείου | Γιαούρτι στραγγιστό
Λέγεται στραγγιστό γιατί στραγγίζεται
και αποβάλλεται η υγρασία του γάλακτος με αποτέλεσμα να γίνεται πιο πηκτό
Έχει σφιχτή και κρεμώδη υφή
Το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνών, ασβεστίου, ιωδίου και βιταμίνης Β12. Το στραγγιστό γιαούρτι περιλαμβάνει πρόσθετα βήματα σε σύγκριση με το συμβατικό γιαούρτι, όπου το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση στραγγίζεται μετά τη πήξη για να αφαιρεθεί το υγρό τυρόγαλα και η λακτόζη, δίνοντας υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Το στραγγιστό γιαούρτι απαιτείται να έχει τουλάχιστον 5,6% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σε σχέση με το 2,7% για το μη στραγγιστό γιαούρτι. Το στραγγιστό γιαούρτι έχει λιγότερο περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τα άλλα γιαούρτια.
Το στραγγιστό γιαούρτι διατίθεται γενικά στην Βόρεια Αμερική ως «ελληνικό γιαούρτι» και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως «γιαούρτι ελληνικού στυλ», αν και το στραγγιστό γιαούρτι καταναλώνεται επίσης ευρέως στις λεβαντικές, ανατολικές μεσογειακές, μεσοανατολίτικες, κεντροασιατικές, νοτιοασιατικές και ανατολικοευρωπαϊκές κουζίνες, όπου χρησιμοποιείται συχνά στην μαγειρική, καθώς ξινίζει λιγότερο εύκολα όταν μαγειρεύεται. Χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα, μαγειρεμένα ή ωμά, αλμυρά ή γλυκά.
Συσκευασίες: 500g, 1kg και χύμα
Γιαούρτι 2% στραγγιστό Βασιλείου
Παραδοσιακό στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, ένα αληθινό super food. Έχει λιγότερα λιπαρά για όσους θέλουν να προσέξουν λίγο παραπάνω τη σιλουέτα τους. Η γεύση παραμένει υπέροχη όπως και η υψηλή θρεπτική του αξία.
Συσκευασίες: 220g – 230g.