Το γεγονός, η πληροφορία και ο υπουργός (άιντε καλά, ο υφυπουργός)

Το γεγονός είναι γεγονός, όταν γίνεται πληροφορία.
Αν δεν υπάρχει ως πληροφορία, δεν υπάρχει και ως γεγονός.

  • γράφει ο provocatorας

Σηκώνεται ο Μήτσος λόγω χάρη, βγαίνει στο δρόμο φιλιέται με φίλους, συγγενείς, γειτόνους και περνάει μία βόλτα κι από τον φίλο του τον Μπάμπη που έχει covid, να δει αν είναι καλά στην υγεία του! Τον βλέπει και μετά φεύγει. Και βγαίνει ξανά στο δρόμο φιλιέται ξανά με φίλους, συγγενείς, γειτόνους κι όλα καλά.

Είναι αυτό γεγονός;  

Σιγά μην είναι! Είναι μία συνάντηση του Μήτσου και του Μπάμπη, που αφορά μόνο αυτούς τους δύο και κανέναν άλλον.  Το είπε ποτέ κάποιος τρίτος σε κάποιον τέταρτο; Ουδείς!  Άρα το γεγονός δεν υφίσταται!

Το γεγονός αρχίζει, όταν κάποιος έρθει και σου πει: «τα ‘μαθες τα νέα;», «Για πες;», «Έχω μία πληροφορία ότι ο Μήτσος πέρασε και είδε τον Μπάμπη, που είχε covid». 

Πληροφορία· αυτή είναι η μαγική λέξη που κάνει το γεγονός, να είναι γεγονός, γιατί αποδεικνύει στον καθένα, ότι τα νέα που σου μεταφέρονται δεν τα είδε ποτέ αυτός που στα μεταφέρει, άρα χρήζουν διασταύρωσης. Οπότε αρχίζουν οι ερωτήσεις. Κι όταν αρχίζουν οι ερωτήσεις αρχίζει και το γεγονός.

Φαντάσου τώρα, να έρθει κάποιος και να σου πει, ότι ένας γιατρός, βουλευτής και πρώην υπουργός (άντε καλά υφυπουργός) μπήκε  με έναν ψηφοφόρο του σε μία μονάδα covid  ενός νοσοκομείου παραβιάζοντας κάθε έννοια πρωτόκολλου πήγαν και είδαν έναν συγγενή του ψηφοφόρου, για να διατηρηθεί «υγιής» η ψήφος.

Είναι αυτό γεγονός ή δεν είναι;

Και φυσικά είναι.

Γιατί εδώ οι ερωτήσεις μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά αυτή η μία που σου έρχεται στο μυαλό, αξίζει για χιλιάδες: «Στο νοσοκομείο του Αγρινίου πήγαν ή αλλού»!

Αν ο πληροφοριοδότης σου, σου πει «ναι»,  δεν είναι απλά γεγονός, είναι μεγάλο γεγονός,  το οποίο δεν πρόκειται να το διαψεύσει και κανένας.

Και επειδή οι βουλευτές και πρώην υπουργοί (άντε καλά υφυπουργοί) που κάνουν κουμάντο στο νοσοκομείο του Αγρινίου δεν είναι  πολλοί, η ερώτηση που ακολουθεί είναι βαθιά διλληματική:  «Είναι αυτός ή ο άλλος;» 

Αν η απάντηση είναι, «αυτός», θα σε βαρέσει μία σιγουριά μεγάλη, ότι το γεγονός θα παραμείνει γεγονός, θα αναπαραχθεί από δω και από κει και στο τέλος της ημέρας, όλα θα πάνε «δεξιά». Και τίποτα δεν θα γίνει. Άιντε να πάρει κάνα τηλέφωνο ο υπουργός το διοικητή, άιντε ο διοικητής να πάρει κάνα τηλέφωνο τον υπεάρχη, άιντε να βγάλει και καμία ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, και… that’s all.

Αλλά ακόμα κι αν η απάντηση είναι, «ο άλλος», ακριβώς τα ίδια θα συμβούν, οπότε ξανά that’s all.

Βέβαια, αν εσύ ως απλός πολίτης πάρεις ένα φίλο σου, φορέσετε μοναχοί σας μια στολή προφύλαξης, και μπείτε στη μονάδα covid ακόμα και του νοσοκομείου Αγρινίου, χωρίς να ενημερώσετε κανέναν και το αντιληφθούν την τελευταία στιγμή, αυτοί που θα σας πιάσουν στο στόμα τους, δεν θα είναι οι πληροφοριοδότες του συστήματος παραγωγής γεγονότων, αλλά κάποιοι άλλοι, που μπορεί και να φορούν στολές με πηλίκιο.

Και τότε θα ελλοχεύει ο κίνδυνος, να μπλεχτεί το υγειονομικό με το αστυνομικό ρεπορτάζ, το γεγονός να γίνει τεράστιο, να γίνει επερώτηση στη βουλή και να πάνε τα like σύννεφο! 

Άσε που θα αρχίσει και το κακό με τα αναπάντητα ερωτήματα: «μα καλά, δεν υπάρχει κράτος;», «πού πάμε;», «να δούμε τι θα κάνουμε τώρα;», «μα να κινδυνεύουμε από την ανευθυνότητα κάποιων;», «πώς θα βγούμε πέρα;»… κι άλλα πολλά, κι άλλα πολλά… και πιο πολλά απ’ τα πολλά.

Κι όσο πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα τόσο θα μεγαλώνει το τεράστιο γεγονός και θα γίνεται τερατώδες.

Τα λέω όλα αυτά, γιατί στο σημείο που βρισκόμαστε ως κοινωνία, πρέπει από κάθε τι που μαθαίνουμε να βγάζουμε και ένα χρήσιμο συμπέρασμα.

Να πούμε λοιπόν ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε κι εμείς από τη μεριά μας, η απάντηση του γιατρού και βουλευτή και πρώην υπουργού (άιντε υφυπουργού… άντε καλά, και αναπληρωτή υπουργού), όταν ρωτήθηκε, γιατί μπήκε, όπως μπήκε, στη μονάδα covid ήταν η εξής: «Είμαι ο θεράπων ιατρός»!

Συμπέρασμα (Χρήσιμο): την επόμενη φορά που θα έχετε προβλήματα με αναπνευστικές λοιμώξεις, να επιλέγεται ως θεράποντα ιατρό κάποιον ορθοπεδικό. Αν είναι και καθηγητής ακόμα καλύτερα. Αν έχει και δικό του νοσοκομείο, «καλυτερότερα» ακόμα. Με αυτήν την ειδικότητα και με αυτά τα προσόντα, θεραπεία στο αναπνευστικό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δείτε. Αλλά να είστε βέβαιοι πως, αν σας σπάσουν τα νεύρα τίποτα τυπολάτρεις των πρωτοκόλλων, με το να μην σας αφήνουν να δείτε όποιον γουστάρετε, όταν το γουστάρετε, θα έχετε σίγουρα δίπλα σας έναν σοβαρό επιστήμονα, για να σας τα βάλει στο γύψο (μέρα που είναι).

 

Υ.Γ. Προβοκάτορες όλων των πληροφοριών με συγχωρείτε.

AgrinioStories