Μεσολόγγι | Το Μεσολόγγι μέσα από τα κινούμενα σχέδια



Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου|

Το Μεσολόγγι ζωντανεύει
μέσα από τα κινούμενα σχέδια|

Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία για μαθητές.
Το ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων «Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι»
προβάλλεται σε σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, με παρόντες τους δημιουργούς του έργου|


Με μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, το ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων «Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι» ταξιδεύει στις σχολικές αίθουσες του Δήμου Μεσολογγίου. Το έργο αποτελεί παραγωγή της ANIMASYROS Productions, σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV, και σκηνοθετείται από τη Δάφνη Ξουράφη και τον Αγησίλαο Ρόμπολα, με σενάριο της ιστορικού Μαρίας Σαμπατακάκη.

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει με σύγχρονο εικαστικό τρόπο τη μακραίωνη και ηρωική ιστορία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, προσφέροντας στους μαθητές μια ζωντανή και οπτικά γοητευτική εμπειρία μάθησης.

Οι προβολές, που εντάσσονται σε εκπαιδευτική δράση με στόχο την επαφή των μαθητών με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία και την τοπική ιστορία, ξεκινούν τη Δευτέρα 26 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 27 Μαΐου 2025. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, με προβολές στις οποίες συμμετέχουν ενεργά οι συντελεστές του έργου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των προβολών διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 26 Μαΐου 2025

  • 9:00: Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου
  • 11:00: 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή Σχολή»
  • 18:00: 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου

Τρίτη 27 Μαΐου 2025

  • 9:00: 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου (θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές)

Στο τέλος κάθε προβολής, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους βασικούς συντελεστές: τον animator Αγησίλαο Ρόμπολα, τη σεναριογράφο και ιστορικό Μαρία Σαμπατακάκη και τον executive producer Βασίλη Καραμητσάνη, οι οποίοι μοιράζονται το δημιουργικό και ιστορικό υπόβαθρο του έργου.

Η δράση αυτή τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Μεσολογγίου και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα συνεργασίας πολιτιστικών φορέων με την εκπαιδευτική κοινότητα, ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και την καλλιτεχνική παιδεία των νέων.

Σύνοψη εκδήλωσης:

  • Διοργάνωση: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου
  • Συνδιοργάνωση: ANIMASYROS Productions, Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, Messolongi by locals
  • Παραγωγή: COSMOTE TV – ANIMASYROS Productions
  • Ημερομηνία: 26 – 27 Μαΐου 2025
  • Τίτλος εκδήλωσης: Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι
  • Χαρακτήρας εκδήλωσης: Εκπαιδευτική – Καλλιτεχνική προβολή ντοκιμαντέρ
  • Χώρος εκδήλωσης: Σχολικές μονάδες Δήμου Μεσολογγίου
  • Διάρκεια εκδήλωσης: 2 ημέρες
  • Ώρα έναρξης: Από 09:00 π.μ.
  • Είσοδος: Ελεύθερη – απευθύνεται σε μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *