Καιροσκόπος της Τετάρτης 16 Ιουλίου 2025


...

O Καιροσκόπος  αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…

Ό,τι επιτρέπουμε συνεχίζεται! |

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025 |


Ελλάδα |

Γενικά χαρακτηριστικά |

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στην Μακεδονία, τη Θράκη, το Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αγρίνιο

Αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από  μεταβλητές  διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 βαθμούς η ελάχιστη έως 40 βαθμούς η μέγιστη.

 

 

Δυτική Ελλάδα

Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο 17-7-2025

Γενικά αίγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίοθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και τοπικά στα ανατολικά τους 39 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου

—————————————————————-