Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 8ῃ Μαΐου | 1967: Έκθεση ζωγραφικής στα Παπαστράτεια


...

Aγρινιώτικο καλαντάρι

8 Μαΐου

| 1908: Αναγκαιότητα της δημιουργίας Νοσοκομείου στο Αγρίνιο
1967: Ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής στα Παπαστράτεια
1970: Ο Παπαδόπουλος μιλάει στο Αγρίνιο |


8 Μαΐου 1908

Η εφημερίδα ΣΚΡΙΠ δημοσιεύει ανταπόκριση από το Αγρίνιο, του ανταποκριτή της, «Κράνιου», ο οποίος επισημαίνει την έλλειψη νοσοκομείου στην πόλη του Αγρινίου και καλεί τους πλούσιους του Αγρινίου να καταθέσει ανάλογα ο καθένας τις δυνάμεις του για να λειτουργήσει ένα τέτοιο Ίδρυμα. «Μη μαζεύετε πλούτο για να τραφούν αύριο διάφοροι χασομέρηδες», τους προτρέπει.

Διαβάστε περισσότερα στο link που ακολουθεί:
Ιδού πεδίο λαμπρό για τους πλούσιους του Αγρινίου

8 Μαΐου 1967

Έκθεση ζωγραφικής της ομάδας καλλιτεχνών «το Εργαστήρι» με τη συμμετοχή των ζωγράφων Γ. Βελισσαρίδη, Ε Ζέπου, Δ. Κέντακα, Δ. Κόκκορη, Λέας Λεονταρίτου, Γ. Μόσχου, Ήρας Οικονομίδου, και Ελένης Παγκάλου, καθώς και έκθεση κεραμικής με συμμετοχή των κεραμιστών Β. Μουσαμάκη, Μ. Σαλιβέρου Χ. Σκλαβενίτη και άλλων, ανακοινώνεται ότι θα λειτουργήσουν στο Αγρίνιο με την ευκαιρία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Τα Παπαστράτεια», οι οποίες οργανώνονται από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου. (Μακεδονία, 9/5/1967, σελίδα 7)

 

 

8 Μαΐου 1970

Παρασκευή 8 Μαΐου 1970. Παραμονή του Αγίου Χριστοφόρου. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος εγκαινίασε το υδροηλεκτρικό έργο εις το Καστράκι Αχελώου και το απόγευμα μίλησε στο Αγρίνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο link που ακολουθεί:
8 Μαΐου 1970 | Ο Παπαδόπουλος στο Αγρίνιο

 

——————————————————————————————————————————————————————–
Παραπομπή
*Οι χρονολογίες που καταγράφονται πριν την 16η Φεβρουαρίου 1923 είναι σύμφωνες με την χρονολόγηση των πηγών. Για την αντιστοίχιση με τη σημερινή χρονολόγηση πρέπει στην αντίστοιχη χρονολογία να προστεθούν 13 μέρες
Φωτογραφία ανάρτησης: Έργο του Εμμανουήλ Ζέπου,
ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής των Παπαστρατείων το 1969.
(Ορεινό Χωριό, π. 1932, Υδατογραφία σε χαρτί, 23,5 x 30 εκ.,
Κληροδότημα στην Εθνική Πινακοθήκη.
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας
——————————————————————————————————
Η μνήμη είναι μια δυνατότητα για να διευρύνουμε το μέλλον
και όχι για  να το συρρικνώσουμε στο ήδη ξεπερασμένο παρελθόν