Δήμος Αγρινίου | Παραδόθηκε η ανώνυμη πλατεία


.

Δήμος Αγρινίου

Παραδόθηκε η πλατεία
παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας

Η πλατεία έχει μετατραπεί  σε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο,
αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο


Πλήρως ανακαινισμένη παραδόθηκε η πλατεία παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας, μεταξύ των οδών Μπαϊμπά και Σταϊκου, μετά τη ριζική  ανάπλασή της.

Η νέα εικόνα της πλατείας περιλαμβάνει καθιστικά, πεζούλια,  ζώνες πρασίνου με χαμηλή βλάστηση, βρύση, χώρους δραστηριοτήτων και παιχνιδιών για τα παιδιά όπως: τοίχος αναρρίχησης από σκυρόδεμα με ειδικές χρωματιστές λαβές, οπές διέλευσης κάτω από τον τοίχο, φυσικούς φυτεμένους λόφους, ξύλινες βαθμίδες ανάβασης και τσουλήθρα.  Η είσοδος των ΑμεΑ γίνεται από την πλατεία Δημοκρατίας μέσω της υπάρχουσας πρόσβασης.

«Ένα νέο σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους απέκτησε το Αγρίνιο. Δημιουργήθηκε ένας χώρος φιλικός προς το περιβάλλον, με πράσινο, σημεία ανάπαυλας και παιχνιδιού για τα παιδιά. Ένας δημόσιος χώρος που στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε το Αγρίνιο πιο όμορφο και πιο λειτουργικό », ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 Οι παρεμβάσεις  εντάσσονται στο έργο : «Αναβάθμιση δημόσιου χώρου μέσω αναπλάσεων «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου» που υλοποιείται   στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014-2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *