Έχουμε πήξει στις οχιές εδώ γύρω
και μια πρωτοβουλία της προκοπής, δε λέμε να πάρουμε.
- γράφει ο provocatorας
Κι άλλος συνδημότης από τη Λεπενού έτρεχε στο νοσοκομείο Αγρινίου επειδή τον δάγκωσε μια οχιά. Κι αφού έφτασε στο ίδρυμα του Ρουπακιά κι αφού διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι αντιοφικός δεν υπήρχε, σηκώθηκε ο δαγκωμένος κι έφυγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο και πήγε μόνος του στην Πάτρα, για να δει τι θα γίνει με το πρησμένο του πόδι.
Θα αντιπαρέλθω τα ουσιαστικά ερωτήματα*, που θα έπρεπε να απαντηθούν και που αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό και θα αρκεστώ στην «πλάκα», αφού, σύμφωνα και με τον ψυχαναλυτή μας, μόνο με την «πλάκα» μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά που μας συμβαίνουν.
Προτείνω λοιπόν, επειδή τον αντιοφικό τον εισάγουμε, με αποτέλεσμα να τον ακριβοπληρώνουμε, να διαχειριστούμε τις δυνατότητες που μας δίνει το περιβάλλον και να κάνουμε ευκαιρία ανάπτυξης το έλλειμμα μας. Να δημιουργηθούν δηλαδή, όσο το δυνατόν ταχύτερα από τους δήμους της περιοχής μας συνεργεία συμβασιούχων, οι οποίοι, αφού εκπαιδευτούν στο «άρμεγμα της οχιάς», να ξαμολυθούν με μοναδικό όπλο τη διχάλα στις γύρω πεδιάδες για να συλλέξουν όσο περισσότερο δηλητήριο μπορούν.
Η φιλοτιμία, η αυταπάρνηση και ο επαγγελματισμός τους θα αποδείξει, αν μπορούμε, όχι μόνο να καλύψουμε τις ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας με ορούς, αλλά και να εξάγουμε κιόλας.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο. Όλα είναι ζήτημα γνώσης και εκπαίδευσης.
Εδώ εκπαιδεύτηκε ο μπάρμπας μου στο iPhone και χωρίς αυτό δεν κάνει, δεν θα εκπαιδευτεί ο ανιψιός του στην παραγωγή του αντιοφικού;
*Γιατί έφυγε από τα επείγοντα του Αγρινίου και πήγε στην Πάτρα χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο δαγκωμένος; Γιατί δεν ήρθε ο αντιοφικός με υπηρεσιακό αυτοκίνητο από την Πάτρα και επιλέχθηκε η «ιδιωτική» ταλαιπωρία του συμπολίτη μας; Μήπως στα επείγοντα του νοσοκομείου Αγρινίου δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τον αντιοφικό; Ρωτάω, «μήπως»;