Άνεσις | Μετανιώνοντας για Σένα


...

Κινηματογράφος Δήμου Αγρινίου

| Άνεσις | Χαρ. Τρικούπη 33 – Αγρίνιο | τηλ.: 26410 44345 |


Μετανιώνοντας για Σένα
Regretting You, του Τζος Μπουν

| Aπό την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έως και  την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 |
στον Δημοτικό κινηματογράφο Άνεσις

| Κινηματογραφική διασκευή ενός best seller
που δεν θα ήθελες ποτέ να διαβάσεις, πόσο μάλλον να δεις… |

Ώρα προβολής: καθημερινά, στις 9:30 το βράδυ |

 

 

 

Η.Π.Α., Γερμανία, 2025, Έγχρωμο | Παραγωγή: Ρόμπερτ Κάλζερ, Αν Σκοτ
Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν | Σενάριο: Κολίν Χούβερ, Σούζαν ΜακΜάρτιν
Φωτογραφία: Τιμ Ορ | Μοντάζ: Μαρκ Κλαρκ, Ρομπ Σάλιβαν
Μουσική: Νέιτ Γουόλκοτ
Πρωταγωνιστούν: Μακένα Γκρέις, Ντέιβ Φράνκο,
Άλισον Γουίλιαμς, Σκοτ Ιστγουντ, Γουίλα Φιτζέραλντ
Διάρκεια: 117 λεπτά | Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά | Διανομή: Feelgood Entertainment

Το «Μετανιώνοντας για Σένα» του Τζος Μπουν μοιάζει με ταινία που ξέμεινε από μια άλλη εποχή — ίσως από τις αρχές των ’90s — και βρέθηκε κατά λάθος στις αίθουσες του 2025. Μόνο που δεν θα μπορούσε, αφού βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Κόλιν Χούβερ, που κυκλοφόρησε το 2019. Κι όμως, η αίσθηση παλαιότητας είναι τόσο έντονη, που σε κάνει να απορείς πώς βγήκε σήμερα κάτι τόσο ξεπερασμένο. Η ταινία φέρνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τηλεταινίας του Lifetime: λευκή, στιλπνή, υπερβολικά «καθωσπρέπει» αισθητική, γεμάτη κλισέ που νόμιζες πως είχαν εκλείψει. Το σενάριο κυλά με απόλυτη προβλεψιμότητα, φροντίζοντας να μην ξεφύγει ούτε εκατοστό από το επιτρεπτό δράμα, ενώ η σκηνοθεσία επιδιώκει να προκαλέσει συναίσθημα με τον πιο εύκολο και φτηνό τρόπο.

Η ιστορία παρακολουθεί μια γυναίκα που, μετά τον θάνατο του συζύγου και της αδελφής της σε δυστύχημα, ανακαλύπτει πως εκείνοι είχαν σχέση πίσω από την πλάτη της. Η πρωταγωνίστρια, που υποδύεται χωρίς ιδιαίτερη πειστικότητα η Άλισον Γουίλιαμς, παλεύει να ανασυνθέσει τη ζωή της ενώ η κόρη της (η Μακένα Γκρέις) γνωρίζει τον πρώτο της έρωτα μέσα στο πένθος. Μάνα και κόρη ενηλικιώνονται ταυτόχρονα, αλλά η πορεία τους βυθίζεται σε υπερβολές, εύκολους συναισθηματισμούς και στιγμές αμήχανου χιούμορ.

Ο Μπουν, σκηνοθέτης του «Το Λάθος Αστέρι», φαίνεται να παλεύει με ένα υλικό που δεν τον εμπνέει. Το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία που αποφεύγει τη θλίψη για να μείνει «ευκολοχώνευτη», πασπαλισμένη με μελοδραματισμό και «ασφαλείς» συγκινήσεις. Σε μια εποχή που το σινεμά αναζητά αυθεντικότητα και νέες γυναικείες αφηγήσεις, το «Μετανιώνοντας για Σένα» θυμίζει γιατί κάποιες φόρμες καλό είναι να μένουν στο παρελθόν.

Κάθε Κυριακή  και Τετάρτη
δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Αμεα: 4 ευρώ