Ξενοκράτειο – Προεκλογικά τα εγκαίνια, δυστυχώς

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Απριλίου
το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο
από τον πρωθυπουργό
και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 1:30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στο Μεσολόγγι, για να εγκαινιάσει την πιο σημαντική πολιτισμική κιβωτό της Αιτωλοακαρνανίας: Το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο. (Δείτε ΕΔΩ)

Για την δημιουργία του Ξενοκράτειου, έχουν εργαστεί πολλοί, για πολλά χρόνια. Αδικείται, θεωρούμε, όλη αυτή η προσπάθεια των υπαλλήλων της εφορείας αρχαιοτήτων, της κ. Ολυμπίας Βικάτου, καθώς και όλων των παραγόντων της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής μας, που με πολύχρονους αγώνες κατάφεραν την χρηματοδότηση και την υλοποίησή του, από το γεγονός ότι, η τελετή των εγκαινίων του αποτελεί μέρος μιας προεκλογικής περιοδείας του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη λήξη της θητείας του ως Πρωθυπουργού.

Τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας δεν θα έπρεπε κατά την εκτίμηση μας να έπονται μιας προεκλογικής συγκέντρωσης σε ένα καφέ της πόλης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μητσοτάκη σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι, αλλά θα έπρεπε να αποτελεί μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο θα συνοδευόταν από παράπλευρες εκδηλώσεις πολιτισμού, που θα αναδείκνυαν την αρχαιολογική κληρονομιά της περιοχής και την σημαντική δουλειά της εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας των τελευταίων, αλλά και των προηγούμενων χρόνων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του κ. Μητσοτάκη, το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, θα επισκεφτεί «τη Ναύπακτο, στις 11:00 π.μ., όπου θα έχει επαφές με στελέχη, υποψηφίους και φίλους του κόμματος, στο “Nave Cafe Bar Restaurant” (Ανεμογιάννη και Νότη Μπότσαρη – Λιμάνι Ναυπάκτου), την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στις 12:00 μ.μ., στο “Atlantis Café” (Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη), όπου θα έχει επαφές με στελέχη, υποψηφίους και φίλους του κόμματος και το Αγρίνιο, στις 17:30 μ.μ. στο “Portreto cafe-bistro” (Κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας 10), όπου θα έχει επαφές με στελέχη, υποψηφίους και φίλους του κόμματος.»

Κατά την επίσκεψη του στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου και ευκαιρίας δοθείσης, στη 1:30 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει και το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ελπίζουμε όχι μόνο «με στελέχη, υποψηφίους και φίλους του κόμματος.»

Κρίμα!

 


AgrinioStories