Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 7η Μαΐου

Αγρινιώτικο καλαντάρι Μαΐου

7 Μαΐου 1901

Τα ρουσφέτια του Ρουπακιά

Στις 7 του Μάη του 1901, εκατόν ογδόντα περίπου κτηματίες της περιοχής του «Ρουπακιά», με επιστολή τους στην εφημερίδα «Σκριπ» απάντησαν σε μια επιστολή των «φίλων» του Δηλιγιάννη στο Αγρίνιο, για ένα μαζικό ρουσφέτι του Δημήτρη Κατσάνου (βουλευτή του κόμματος του Θεοτόκη), ο οποίος τοποθέτησε στην αγροφυλακή, σύμφωνα με την καταγγελία των πρώτων στην αθηναϊκή εφημερίδα «Πρωία», τα δικά του παιδιά. (περσσότερα ΕΔΩ)

 

7 Μαΐου 1971

Συμμετοχή του αυτοκινητιστικού ομίλου Πατρών στο στο rally των Παπαστρατείων

Ο αυτοκινητιστικός όμιλος των Πατρών συνεχίζοντας τις συμμετοχές του στις διάφορες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις της χώρας θα πάρει μέρος στο rally των Παπαστρατείων, το οποίο διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ερχόμενη Κυριακή (9/5/1971) η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου. Στην εκδήλωση της γειτονικής πόλης, συνεχίζει το ρεπορτάζ, η ομάδα της Πάτρας θα πάρει μέρος με 8 αυτοκίνητα, επικεφαλής των οποίων θα είναι το Ford Escort 1.300 του Αντώνη Κορφιάτη,  ο οποίος είναι το «φόβητρο« των Αθηναίων και ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή (1/5/1971) εντυπωσίασε στο σιρκουί της Νέας Σμύρνης, παίρνοντας τελικά την πρώτη θέση στην κλάση του και την έκτη στη γενική κατάταξη.

Στο ράλλυ Αγρινίου, το οποίο είναι συνολικής απόστασης 144 km και θα διαρκέσει δυόμιση ώρες, θα συμμετάσχουν εκτός από τον Κορφιάτη και οι: Ευστάθιος Παπαγιαννόπουλος με τη σύζυγό του Ιωάννα, «Πατρεύς», Ν. Μιχαλόπουλος. Σ. Γεωργόπουλος, Θ. Κρητικός και Α. Σταθόπουλος.

 

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Ο Αντώνης Κορφιάτης και το αυτοκίνητο
με το οποίο έτρεξε στο ραλλυ των Παπασταρτείων.
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click πάνω στην κάρτα που ακολουθεί
ή στο Posted in Ημερολόγιο Αγρινίου