.
Γρήγορος και εύκολος τρόπος τηγανίσματος
Φριτέζες αέρος
Μαγειρεύετε υγιεινά και τραγανά φαγητά
για όλη την οικογένεια
Το θέμα του τηγανίσματος και των τηγανισμένων τροφών έχει επανειλημμένα συζητηθεί και ερευνηθεί, λόγω της σημαντικότητάς τους τόσο από εμπορική όσο και από διατροφική άποψη. Οι επιπτώσεις του τηγανίσματος στη διατροφή μας έχουν αναδειχθεί ως αρνητικές, καθώς πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει την καθημερινή κατανάλωση της τηγανητής τροφής με τον διαβήτη τύπου 2 και διάφορες παθήσεις της καρδιάς και των αγγείων.
Λίγα λόγια για το τηγάνισμα
Το τηγάνισμα είναι μια διαδικασία μαγειρέματος που περιλαμβάνει τη χρήση υψηλής θερμοκρασίας λαδιού για γρήγορη μεταφορά της θερμότητας και παράλληλα μείωση του χρόνου μαγειρέματος. Κατά τη διαδικασία αυτή, το τρόφιμο τοποθετείται σε θερμαινόμενο λάδι και μαγειρεύεται μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανό. Το τηγάνισμα επιτρέπει επίσης την εσωτερική θέρμανση του τροφίμου, με την εσωτερική θερμοκρασία να παραμένει κάτω από 100 βαθμούς κελσίου, ενώ τα υδατοδιαλυτά συστατικά του τροφίμου διατηρούνται εντός του τροφίμου καθώς δεν υπάρχει επαφή με νερό.
Τι είναι η φριτέζα αέρος
Η φριτέζα αέρος χρησιμοποιεί ζεστό αέρα για να μαγειρέψει τα φαγητά, μειώνοντας την ανάγκη για μεγάλη ποσότητα λαδιού ή ακόμα και εξαλείφοντας τη χρήση λαδιού εντελώς. Κατά τη χρήση της ο ζεστός αέρας κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό, μαγειρεύοντάς το από όλες τις πλευρές. Αυτή η τεχνολογία μας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα που προσφέρει το ψήσιμο στο τηγάνι, αλλά με λιγότερο ή καθόλου λάδι.
Νόστιμα και υγιεινά σπιτικά γεύματα που βγαίνουν τέλεια κάθε φορά!
Ανακαλύψτε τις…στα βράχα euronics !
Είναι ιδανική για φαγητά όπως: πατάτες τηγανιτές, κοτομπουκιές, κροκέτες και άλλα, παρέχοντας μια υγιεινότερη επιλογή μαγειρέματος. Στη φριτέζα αέρος μπορούμε να προσθέσουμε αν επιθυμούμε μια μικρή ποσότητα λαδιού για να πετύχουμε ένα ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα, αλλά η ποσότητα αυτή είναι σημαντικά μικρότερη σε αντίθεση με την ποσότητα σε λάδι που θα χρησιμοποιούσαμε σε μια κλασσική φριτέζα.
Η φριτέζα αέρος είναι αρκετά δημοφιλής καθώς είναι μια υγιεινή εναλλακτική για το τηγάνισμα, μειώνοντας την πρόσληψη λίπους και θερμίδων. Επιπλέον, η απουσία του της μεγάλης ποσότητας καυτού λαδιού καθιστά τα air-fryer πιο ασφαλή σε σχέση με τις παραδοσιακές φριτέζες.
Συνοψίζοντας: είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί ζεστό αέρα για το μαγείρεμα των φαγητών και παρέχει μια υγιεινή και ασφαλή εναλλακτική για το τηγάνισμα με λάδι.