Τυροκομικά Βασιλείου | Ρυζόγαλο


.

Ρυζόγαλο Βασιλείου

Μοσχοβολάει φρέσκο γάλα, βανίλια και κανέλα


Το ρυζόγαλο είναι κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουερ. Το κορν φλάουερ χρησιμεύει για την γρηγορότερη και καλύτερη πήξη του μείγματος. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση του, καθώς το μείγμα μπορεί να πήξει αν ανακατευθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στην Ελλάδα συνηθίζεται να πασπαλίζεται με κανέλα. Αναφέρεται ότι το ρυζόγαλο ήταν ένα προσφιλές γλύκισμα για τους Έλληνες επί Τουρκοκρατίας. Στην πόλη της Κοζάνης το προσφέρουν παραδοσιακά την Πρωτομαγιά και το πασπαλίζονταν με κανέλα σε περίτεχνα σχέδια.

Συσκευασίες:

180g – 200g.

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *