ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία | Τρία χρόνια από τα Τέμπη


...

| ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ
Προοδευτική Συμμαχία |

Τρία χρόνια από τα Τέμπη

| Κάλεσμα σε μνήμη, δικαιοσύνη και μαζική συμμετοχή
στα συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου
|


Τρία χρόνια μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς –στην πλειονότητά τους νέους ανθρώπους– η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέρχεται με δημόσια παρέμβαση, τονίζοντας ότι η επέτειος δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση αλλά για μνήμη και ευθύνη. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, υπογραμμίζει την ανάγκη πλήρους διερεύνησης των ευθυνών, θεσμικής λογοδοσίας και ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ασφάλεια των δημόσιων υποδομών, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου 2026, με κεντρικό αίτημα τη δικαιοσύνη για τα θύματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Τρία χρόνια από τη νύχτα που 57 συνάνθρωποί μας, στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας μιας εγκληματικής αλυσίδας παραλείψεων, λαθών και κρατικής ανεπάρκειας.

Η επέτειος αυτή δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση ούτε για πολιτική ιδιοποίηση του πόνου. Ανήκει στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας και, πάνω απ’ όλα, στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι ημέρα σεβασμού, μνήμης και ευθύνης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στεκόμαστε καθαρά και χωρίς αστερίσκους απέναντι στην ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη. Η δικαίωση των νεκρών και των συγγενών τους δεν περνά μέσα από σύμβολα ή πολιτικούς φορείς που επιχειρούν να χτίσουν ταυτότητα πάνω σε μια εθνική τραγωδία. Περνά μέσα από τη θεσμική λογοδοσία, την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών σε όλα τα επίπεδα και τη σύγκρουση με τις πολιτικές που απαξίωσαν τον δημόσιο σιδηρόδρομο και έθεσαν την ασφάλεια κάτω από το κέρδος.

  • Η κοινωνία δεν ζητά εκπροσώπηση του πένθους της.
  • Ζητά απαντήσεις.
  • Ζητά δικαιοσύνη.
  • Ζητά να μην ξαναζήσει ποτέ τέτοιο έγκλημα.
  •  Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς, όχι πάνω στον πόνο τους. Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα κράτος δικαίου, για ασφαλείς δημόσιες υποδομές και για μια κοινωνία όπου το «ποτέ ξανά» δεν θα είναι σύνθημα, αλλά πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενώνει τη φωνή του με τα εκατομμύρια των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια το προσεχές Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026.

Οι νεκροί δεν ζητούν πολιτική αξιοποίηση. Ζητούν δικαίωση

Για την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο Γραμματεας
Ντάης Δημήτρης

 

————————————————————
Οι ανακοινώσεις  που δημοσιεύουμε στη στήλη αυτή
προωθούν δράσεις και απόψεις των συντακτών τους,

χωρίς να συμπίπτουν απαραίτητα με τις απόψεις και τις επιλογές μας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *