...
O Καιροσκόπος αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…
Δουλεύουμε σκληρά για ένα μέλλον
που αναβάλλεται καθημερινά!
| Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026 |
Ελλάδα
| Προειδοποιήσεις |
Τοπικά θυελλώδεις (8 με 10 μποφόρ) ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο,
την Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά.
| Γενικά χαρακτηριστικά |
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα τη νύχτα, στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα νότια 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Αγρίνιο
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά
με χιονοπτώσεις στο Παναιτωλικό Όρος από τα 700μ περίπου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη έως 7 βαθμούς η μέγιστη.
Δυτική Ελλάδα
Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από αργά το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια 9 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 21-1-2026
Κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά και νότια 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
—————————————————————-


