«Ζω χωρίς να σε φοβάμαι» 13/11 – Μια ταινία για τον διαβήτη

«Ζω χωρίς να σε φοβάμαι»
Η πρώτη ταινία μικρού μήκους για το διαβήτη
με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Χαράλαμπο Μπονάνο, προσκαλούν στην 1η προβολή ταινίας μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, με τίτλο: «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι».

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι στην κινηματογραφική αίθουσα της ODEON στη VESO MARE (Ακτή Δυμαίων 17,Πάτρα). Είσοδος ελεύθερη για όλους!

Περιγραφή :«Ο Ετεοκλής είναι ένας έφηβος με διαβήτη τύπου 1, όπου έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με συμπεριφορές που δυσκολεύουν τη ζωή του.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κος Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε για τη Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: «Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη, όπως και κάθε μη μεταδοτικής νόσου, η βελτίωση παροχών και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των διαβητολογικών κέντρων, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή διαχείριση της νόσου και την αποτροπή σειράς επιπλοκών που συνοδεύουν τον διαβήτη. Ειδικά οι έφηβοι με διαβήτη είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ζουν μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς και ελλείμματα, μια ζωή δημιουργική μέσα σε ένα πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης και αλληλοκατανόησης, μια ζωή όπως του κάθε ανθρώπου.

Για το λόγο αυτό σαν Περιφερειακή Αρχή με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, την σωστή πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για ισότιμη διαβίωση όλων των πολιτών. Ο διαβήτης μας αφορά όλους , και γι΄ αυτό και η σωστή ενημέρωση έχει μεγάλη σημασία στην αντιμετώπισή του.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, είτε πάσχει από διαβήτη είτε όχι και να ενημερωθεί μέσω αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος, ό,τι ο διαβήτης είναι ένας τρόπος ζωής όπου μπορεί να μην τον επιλέγεις αλλά θα πρέπει να τον υιοθετήσεις για να ζήσεις καλύτερα με αυτόν. Άλλωστε μπορεί να συμβεί στον καθένα».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» Βασιλική Γούλα, δήλωσε: “Ήταν μια υπέροχη συνεργασία με πολλά έντονα συναισθήματα και αρκετή πίεση, καθώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να γίνει η ταινία και να έχει το αποτέλεσμα που θέλαμε από κοινού με την Ελένη Βασιλοπούλου.

Σε μια συζήτησή μας, με την Ελένη Βασιλοπούλου, τέθηκε ότι πρέπει να κάνουμε ως σύλλογος κάτι πολύ δημιουργικό για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και για το πώς θα μπορούσαμε από κοινού να συνεργαστούμε. Στην αρχή υπήρχε η ιδέα να γίνει ένα θεατρικό έργο γύρω από το Διαβήτη που θα αφορά ένα άτομο με διαβήτη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και να περιέχει μηνύματα γεμάτα αισιοδοξία.

Η Ελένη Βασιλοπούλου μελέτησε αυτή την ιδέα (δεν της πήρε πολύ χρόνο) και άρχισε να γράφει το έργο. Στην πορεία όμως είδαμε ότι θα ήταν πιο καλό αυτή η όλη προσπάθεια να μπορέσει με κάποιο τρόπο να μείνει και έτσι αποφασίστηκε από κοινού να γίνει η ταινία αυτή.”

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία, υπογράφει η Ελένη Βασιλοπούλου, η οποία δήλωσε: ¨Όταν έγραφα το σενάριο σκεφτόμουν, τα μηνύματα που θέλω να περάσουν κυρίως προς τα παιδιά, τους έφηβους, τους νέους, αλλά και σε όσους δουν την ταινία.

 

 

“Ζω χωρίς να σε φοβάμαι”, δηλαδή, χωρίς να φοβάμαι το διαβήτη, το άγνωστο, μα πιο πολύ την ίδια τη ζωή.

Μεγαλώνουμε τα παιδιά και αποφεύγουμε να μιλήσουμε για θέματα που δεν μας αφορούν προσωπικά, αλλά υπάρχουν στην κοινωνία μας, στο σχολικό περιβάλλον κι ανάμεσα από τους φίλους των παιδιών μας. Στην ταινία αυτή, αποκαλύπτω πολλές αλήθειες και αναλαμβάνω την ευθύνη να στείλω ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα. Έχουμε κι εμείς ευθύνη για το πώς μας συμπεριφέρονται. Τι επιτρέπουμε, ποια είναι τα όρια που θέτουμε και πώς βλέπουμε τον εαυτό μας;

Ευχαριστώ πολύ, το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαίας κο Μπονάνο Χαράλαμπο!

Είμαι περήφανη για όλη την Ομάδα, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Συγκεκριμένα τον Χρήστο Κεϊμαλή για τη συμμετοχή του στη κινηματογράφηση, τη φωτογραφία και το μοντάζ, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την μικρή μου πρωταγωνίστρια Θέλια Κούφη, τον Θάνο Τριανταφύλλου, τη Γεωργία Ηλιοπούλου, το Νίκο Γαρόζη, την Κλειώ Χριστοπούλου, τον Χρήστο Μπουρνάκα, τον Νίκο Μιμμή και τη Χριστίνα Χαλκιοπούλου.

Επίσης, ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο Μιμμή, Security Consultant – Εκπαιδευτή Αυτοάμυνας Raptor KRAV MAGA, όπου μας παρουσίασε το ειδικό σύστημα εκμάθησης αυτοάμυνας με κλειστά μάτια, το οποίο εφαρμόζει και σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή πολλών συνεργατών ακόμη, όπως της Τέτας Κοκόση για το μακιγιάζ και τις κομμώσεις των ηθοποιών, του Χρήστου Παπαμέτη για το Animation, τον Ανδρέα Κούφη και το cafe DOSE και όλης της ομάδας του juniorsclub.gr

Άνθρωποι που στήριξαν την παραγωγή και πίστεψαν σε εμένα προσωπικά, όπως η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» Βασιλική Γούλα και η Κατερίνα Βέργη, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΒΕΡΓΗ.

Η ταινία “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι”, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θείου μου, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου όπου έζησε πολλά χρόνια με το διαβήτη και έφυγε νέος”.

 

 

Ο Χρήστος Κεϊμαλής, Ιδιοκτήτη της Flywork (Πατρινής εταιρείας video production), υπεύθυνος για τη κινηματογράφηση, τη φωτογραφία και το μοντάζ της ταινίας, δήλωσε:

Το ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ, είναι μια ταινία με δυνατά κοινωνικά μηνύματα όπως αυτό της κοινωνικής ισότητας, της αποδοχής και της αλληλεγγύης. Η προσπάθεια όλων μας, μέσα από την οπτικοποίηση του σεναρίου της Ελένης Βασιλοπούλου, ήταν να περάσουμε αυτά τα μηνύματα στους θεατές της ταινίας, και παράλληλα να αναδείξουμε όμορφες γωνιές της πόλης μας, τις οποίες όλοι μας πολλές φορές τις προσπερνάμε αδιάφοροι, υπό το βάρος της καθημερινότητας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδίας όλους τους συντελεστές για την πραγματικά άψογη συνεργασία και να αφιερώσω από την μεριά μου την ταινία σε έναν μικρό ήρωα και την οικογένεια του, που αναμετρώνται καθημερνά με το διαβήτη, και χαρη στην αγάπη και την επιμονή τους βγαίνουν πάντα νικητές.”

 

Πηγή


AgrinioStories