5 Φεβρουαρίου 2023

Ζαΐμης: Να μειώσουμε την γραφειοκρατία

Φ. Ζαΐμης: Πρέπει να αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα
των διακρατικών προγραμμάτων στην κοινωνία

Δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα προχωρούν τα διακρατικά προγράμματα Συνεργασίας της τρέχουσας περιόδου. Ο Συντονιστής Κοινής Γραμματείας Interreg Ελλάδας-Ιταλίας Gianfranco Gadaleta, βρέθηκε στην Πάτρα και μίλησε στο 10ο Περιφερειακό Συνεδρίο RGC τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουν να απλοποιήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προς διευκόλυνση των δικαιούχων που είναι και ο απώτερος στόχος.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Αγγελική Μπουζιάνη, αναφέρθηκε στη σημασία της δημοσιότητας για να γίνονται πιο γνωστά στο ευρύ κοινό.

Το συντονισμό ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος τόνισε την ομαδική δουλειά που γίνεται για τον πολίτη της κάθε περιοχής: Πρέπει να αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα των προγραμμάτων στην κοινωνία προς όφελος των πολιτών, να μειώσουμε την γραφειοκρατία και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις συμπληρωματικά με άλλα ταμεία και ειδικά για απομακρυσμένες περιοχές”.

 

 


AgrinioStories