Ξηρόμερο – Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ
στο Δήμο Ξηρομέρου – Γ. Πατούλης: «Οι δράσεις πρόληψης
είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού»

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού, και ταυτόχρονα σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ και το Κ.Υ. Μύτικα   το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, δήλωσε: «Η συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Δήμο Ξηρομέρου αποτυπώνεται με την εφαρμογή του πρώτου προγράμματος των Α’ Βοηθειών. Ένα πρόγραμμα που επιλέχθηκε για την αισθητοποίηση και την εκπαίδευση των δημοτών γεγονός που καταδεικνύει την σημασία που δίνεται στην πρόληψη και στην προάσπιση της κοινοτικής υγείας.

Με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δικτύου θα προχωρήσουμε και στην εφαρμογή άλλων προγραμμάτων που είναι αναγκαία για τους δημότες μας».

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Πατούλη για το εξαιρετικό του έργο στο Δίκτυο, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει καθώς και για την συνεργασία του με το Δήμο Ξηρομέρου η οποία θα συνεχιστεί με άλλες δράσεις.

Ο Δ/ντής του Κ.Υ. Μύτικα κ. Ιωάννης Χρόνης, δήλωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που αφορά χρήσιμες δεξιότητες για τον πολίτη. Το σεμινάριο είχε μεγάλη συμμετοχή, κυρίως από υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς. Χαιρετίζουμε παρόμοιες κινήσεις και είμαστε ανοιχτοί στο να βοηθήσουμε στην οργάνωση αντίστοιχων ημερίδων στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου, κ. Λευτέρης Μάντζαρης δήλωσε ότι το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό  και στηρίχθηκε από πλήθος πολιτών γεγονός που αναδεικνύει την συνέχιση του τόσο σε άλλες ομάδες πληθυσμού όσο και στην εξειδίκευση περισσότερων, έτσι ώστε να υπάρχει καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ίδρυση διασωστικού εθελοντικού σώματος με την βοήθεια του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΕΛΔΟΚ, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Ξηρομέρου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των πολιτών σε μία τόσο χρήσιμη δράση και ιδιαίτερα σε αυτή την περίσταση, όπου διεξήχθησαν 2 ταυτόχρονες εκπαιδεύσεις. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την κατάλληλη εκπαίδευση των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η συνεργασία μας με το Δήμο Ξηρομέρου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) θέτει τις βάσεις και για επόμενες εκδηλώσεις, οι οποίες, όπως και η συγκεκριμένη, θα συμβάλουν στην ευζωία του πληθυσμού».

 


AgrinioStories