7 Φεβρουαρίου 2023

Αγρίνιο: «Φως στην αόρατη βία» στις 25/11

Αγρίνιο: Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών:
Έκθεση έγχρωμων φωτογραφικών πινάκων
«Φως στην αόρατη βία»

Η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική) αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εντάσσεταιστον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων. Για το λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί μια διαχρονικά εδραιωμένη κοινωνική παθογένεια,και μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ο.Η.Ε. θέλοντας να καταδείξει ακριβώς αυτό, έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμήτη Διεθνή Ημέρακαι στo πλαίσιo ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στο έγκλημα της έμφυλης βίας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας &Δημόσιας Υγείαςτου Δήμου Αγρινίου διοργανώνει δράση, με τίτλο «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΒΙΑ». Συγκεκριμένα θα εκτεθούν έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές της κακοποίησης των γυναικών. Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

Στα πλαίσια της δράσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και για το έργο του Ξενώνα στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου