Ξεκινούν σήμερα (10/7) οι κατανομές των μαθητών στα Γενικά Λύκεια

Ξεκίνουν οι κατανομές μαθητών/τριών σε Γενικά Λύκεια,
η οριστικοποίηση τμημάτων και η έγκριση ολιγομελών τμημάτων

Νέα εγκύκλιο με οδηγίες για τις κατανομές μαθητών/τριών σε Γενικά Λύκεια, την οριστικοποίηση τμημάτων και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», για το σχολικό έτος 2023-24, εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός.

Ειικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο η κατανομή των μαθητών/τριών της Α ́ Λυκείου σε Γενικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2023-2024 θα γίνει, όπως και τα προηγούμενα έτη, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: clik EΔΩ από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και ώρα 8.00 έως και την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 23.59.

Οι υπεύθυνοι για την χωροταξική κατανομή υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι Δ.Δ.Ε. στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να κατανείμουν τους/τις μαθητές/τριες με βάση την ταχυδρομική διεύθυνσή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υπουργικής Απόφασης (Β ́ 2005), όπως ισχύει. Για τη διευκόλυνσή τους, οι Δ.Δ.Ε. μπορούν να αιτηθούν στο ΠΣΔ έκδοση επιπλέον λογαριασμού για χρήστη/στρια Δ.Δ.Ε. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής «GIS- based Χωροταξικό» για την απλούστευση της διαδικασίας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Δείτε την εγκύκλιο στο link που ακολουθεί:
Οδηγίες για τις κατανομές μαθητών/τριών σε Γενικά Λύκεια,
την οριστικοποίηση τμημάτων και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων
μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» για το σχολικό έτος 2023-24

 

Δείτε επίσης τη βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων
των μαθητών/τριών του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης
«ΕΡΕΙΣΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ»

 

 

 


AgrinioStories