Ξεκινούν τη Δευτέρα 8/7 οι θερινές εκπτώσεις

Θερινές εκπτώσεις 2024

Πρεμιέρα
την Δευτέρα 8 Ιουλίου

Παραδοσιακά
θα κρατήσουν σχεδόν ενάμιση μήνα

Έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου οι καταναλωτές θα επωφελούνται από τις μειωμένες τιμές και τις προσφορές της περιόδου.

Σύμφωνα τώρα με την είδηση η έναρξη των θερινών εκπτώσεων συνοδεύεται και από την προαιρετική λειτουργία καταστημάτων και εμπορικών κέντρων την πρώτη Κυριακή της εβδομάδας που τίθενται σε ισχύ οι εκπτώσεις και οι Εμπορικοί Σύλλογοι κάθε περιοχής μπορούν να ενημερώσουν τα μέλη τους ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιουλίου.

Το πλαίσιο ωραρίου για την συγκεκριμένη Κυριακή είναι από 11:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. με τα καταστήματα να κλείνουν στις 6:00 μ.μ. και τα εμπορικά κέντρα στις 8:00 μ.μ.

Όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στις θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *