7 Δεκεμβρίου 2022

Ξεκινάει η Εβδομάδα Ελληνικού Κιν/φου στο Μόναχο

Η 36η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου
στο Μόναχο της Γερμανίας
επιστρέφει στις αίθουσες από 18 έως 27 Νοεμβρίου 2022

 

Όπως ανέφερε στη “Φωνή της Ελλάδας” σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Μήτσης από τη συντονιστική επιτροπή της οργάνωσης, η αυλαία ανοίγει με την εμβληματική «Σμύρνη μου αγαπημένη» στις 18 Νοεμβρίου όπου τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί, αλλά θα προσπαθήσουν να δώσουν κάποιες ακόμη θέσεις στους υποψήφιους θεατές.

Συνομιλώντας με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Γιάννη – Στέλιο Τζιρβελάκη, στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” ο κ. Μήτσης, τόνισε ότι η πρεμιέρα της κινηματογραφικής εβδομάδας θα λάβει χώρα στον ιστορικό κινηματογράφο Rio Filmpalast, ενώ έπειτα θα μεταφερθεί στο υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο Gasteig HP8

Το λαμπερό κινηματογραφικό πρόγραμμα φιλοξενεί συνολικά 18 σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού και μεγάλου μήκους. Μεταξύ άλλων οι ταινίες “Dodo”, “18”, “Αγέλη προβάτων”, “Αγία Έμυ”, «Broadway» κ.α.

Ο κ. Μήτσης ανέφερε ότι στις 27 Νοεμβρίου, στην προβολή της ταινίας “Daniel 16” θα παραβρεθεί και η μητέρα του 16χρονου Γερμανού που πρωταγωνιστεί στην ταινία του Δ. Κουτσαμπιασάκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου” θα κάνει και μια στροφή στα παλιά κι αγαπημένα φλμ με την ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη όπου είναι ήδη sold out. . Θα προβληθούν επίσης ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, όπως το «Ο παππούς μου Παπαφλέσσας» της Κλεώνης Φλέσσα και οι «Αόρατοι» της Μαριάννας Κακαουνάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο www.griechischefilmwoche.com

 

Πηγή | Νατάσα Βησσαρίωνος

AgrinioStories