3 Δεκεμβρίου 2021

Ξεκινάει απόψε η Κινηματογραφική Λέσχη

Κινηματογραφική Λέσχη:
Ο ποιοτικός κινηματογράφος των καιρών μας
Το κινηματογραφικό ραντεβού της πόλης
κάθε Τρίτη στις 9:30 στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ

Η κινηματογραφική λέσχη, πιστή στο φθινοπωρινό ραντεβού της, ξεκινάει και φέτος με την αισιοδοξία πως θα μπορέσει να πραγματοποιήσει όλες τις προβολές της.

Οι παλιές κωμωδίες είναι η χαρούμενη νότα έναρξης. Τα κλασσικά αντιναζιστικά αριστουργήματα μας θυμίζουν πως η αντιφαστική δράση δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνει. Ακόμη και στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες, η εγρήγορση και η ενημέρωση είναι απαραίτητες, για να μην εκκολαφθεί εκ νέου το «αυγό του φιδιού»¨.

Ακολουθώντας τους ακροβατικούς νεωτερισμούς των καιρών και με την ισορροπία να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, ο ρουμάνικος κινηματογράφος θα μας παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητές του. Και να μας θυμίσει πως η ανανεωτική ματιά είναι προνόμιο των νέων και υποχρέωση των μεγαλύτερων.

Δύο ταινίες με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι το ελάχιστο αφιέρωμα σε έναν τόσο σπουδαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, που χάσαμε πρόσφατα. Η τεράστια προσωπικότητά του, η αντιδικτατορική δράση του, η παραγωγικότατη ζωή του και, φυσικά, η απαράμιλλη μουσική του, θα μας ακολουθούν για πάντα.

Ένας ακόμη σημαντικός άνθρωπος της τέχνης που χάθηκε φέτος, ο μεγάλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό, θα προβληθεί μέσα από το έργο του.

Τέλος, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στον παγκόσμιο κινηματογράφο, και θα περιλαμβάνει τόσο όμορφους και διαφορετικούς προορισμούς, που ο καθένας τους αξίζει τον χρόνο μας.

Καλές προβολές.

Έναρξη,  σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 ,
στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ
με την κωμωδία:

Ο Ροζ Πάνθηρας (The Pink Panther)

 

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές , φοιτητές και Αμεα.

Δείτε το πρόγραμμα της στο link που έπεται
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου