6 Φεβρουαρίου 2023

Ξεχειλίζει η οργή στους Ρομά – Μήνυμα του πατέρα

«Είμαι ο πατέρας του Νίκου Σαμπάνη
και θέλω μια χάρη από εσάς τους Έλληνες πολίτες: να μην κάνετε ζημιές. »

Ξεχειλίζει η οργή στην κοινότητα των Ρομά για τον θάνατο του 18χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Τις τελευταίες μέρες, συνεχή είναι τα επεισόδια Ρομά με δυνάμεις της αστυνομίας ενώ χθες, Τρίτη, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κλείνοντας και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στα Μέγαρα. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με απολεισμό δρόμων έγιναν και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών στην Μεσσηνία.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του αδικοχαμένου 18χρονου στέλνει το δικό του μήνυμα για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση καλώντας τους πολίτες να μην επιδίδονται στην πρόκληση επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα, ο άντρας ζητά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απώλεια του Νίκου Σαμπάνη, να κλείσει ο κύκλος των ζημιών και των επεισοδίων. «Είμαι ο πατέρας του Νίκου Σαμπάνη και θέλω μια χάρη από εσάς τους Έλληνες πολίτες: να μην κάνετε ζημιές. Σας ευχαριστούμε όλους για τον Νίκο», λέει ο πατέρας του νεαρού.

Πριν από λίγες ώρες, η οικογένεια του 18χρονου, που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ζητούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, το πρωί της Τετάρτης απολογούνται οι επτά αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.


AgrinioStories | Πηγή