29 Μαΐου 2023

Βιβλιοπωλείο Αγαύη 19/5 – Παρουσίαση ΚαΖαΝαΚΙ

Οι εκδόσεις ΚαΖαΝαΚΙ
παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο Αγαύη
την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023
Με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου
του Γιάννη Ζελιαναίου «Μπαρωδίες»

Με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία του πιο πρόσφατου βιβλίου του Γιάννη Ζελιαναίου «Μπαρωδίες» [21 ποιήματα και δύο πεζά] την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00 μ.μ. το ΚαΖαΝαΚΙ παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Αγαύη.

Οι Γιάννης Ζελιαναίος και Νίκος Ζιάκας θα μιλήσουν για τα φανζίν, τα βιβλία και τις συνεργασίες που έχουν δημιουργήσει μέσα στα χρόνια από τότε που ξεκίνησε το ΚαΖαΝαΚΙ με τον υπότιτλο φανζινάτες εκδόσεις συλλεκτικού παραλογισμού. Μαζί με τον Βασίλη Νικολόπουλο θα επιλέξουν και θα διαβάσουν ποιήματα και κείμενα μέσα από τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες του, αντίτυπα των οποίων θα υπάρχουν στο βιβλιοπωλείο.

Ο Γιάννης Ζελιαναίος γεννήθηκε τον Γενάρη του 1978. Ποιήματα και κείμενά του έχουν χρησιμοποιηθεί για θεατρικές παραστάσεις, opening acts και άλλα. Έχει εκδώσει 8 βιβλία ποίησης και πεζού.

Ο Νίκος Ζιάκας, συνδημιουργός των εκδόσεων κυκλοφορεί μέσω αυτών τα γραπτά του, ποίηση και πρόζα, ενώ έχει μεταφράσει και τη νουβέλα της Lydia Garcon – Ο Διάβολος κρύβεται πάντα στη βροχή.

Το «ΚαΖαΝαΚΙ» ή «φανζινάτες εκδόσεις συλλεκτικού παραλογισμού» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 με τη δημιουργία ενός φανζίν για τον Τσαρλς Μπουκόφσκι, που απλά τιτλοφορείτο «Γύρω απ’ τον Μπουκόφσκι». Από τότε έχει κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, φυλλάδια, το φανζινάτο περιοδικό «sixpack», καθώς και μελοποιήσεις ποιημάτων σε ιντερνετικές πλατφόρμες που σύντομα θα πάρουν τον δρόμο τους για την φυσική τους μορφή.

Όλες οι εκδόσεις του έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος (Α5), ακολουθούν την αισθητική των φανζίνς και πάντοτε κυκλοφορούν σε 199 αντίτυπα.

Τον Μάιο του 2022 εγκαινιάστηκαν και οι «Εκδόσεις ΚαΖαΝαΚΙ», με το βιβλίο του Αντρέα Μαντά «Οι Ώρες Ανάμεσα (Αναφορά στον Samuel Beckett)», το οποίο εμφανίστηκε στην ομότιτλη performance που έδωσε ο ίδιος μαζί με τον μουσικό Τηλέμαχο Μούσα στο «Bios», για δέκα παραστάσεις, τον Ιούνιο του 2022.

Ένα ακόμα του χαρακτηριστικό είναι η έκδοση ποιητικών συλλογών στην αυθεντική τους μορφή, πάντα σε μορφή φανζίν, ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό και τη δομή των πρωτότυπων κειμένων, όπως εκδόθηκαν αρχικά. Δύο τέτοια παραδείγματα συνιστούν τα «Γκάγκακου» του Στηβ Ρίτσμοντ και το «Βιβλίο του Έρωτα» της Λενόρ Καντέλ.

Οι «φανζινάτες εκδόσεις συλλεκτικού παραλογισμού ΚαΖαΝαΚΙ» θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν φανζίνς γύρω από τον Μπουκόφσκι, καθώς και άλλους τίτλους που αφορούν τα μυαλά των δημιουργών του.

Οι «επίσημες» εκδόσεις, από την άλλη, θα ακολουθήσουν έναν δρόμο… που και πάλι θα αφορά τα μυαλά των δημιουργών του, με μεταφρασμένα έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά και εκδόσεις εγχώριων δημιουργών, που τα έχουμε πει και πιει μαζί τους μέχρι τελικής κοπώσεως!

Το «ΚαΖαΝαΚΙ» είναι μία δημιουργία από τους Γιάννη Ζελιαναίο, Στέλιο Χέλμη, Νίκο Ζιάκα και Χρίστο Αγγελακόπουλο.

 

 


AgrinioStories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *