5 Οκτωβρίου 2022

Τσίπρας: Συνεχίζει κανονικά για πρόωρες εκλογές

Δεν αλλάζει τον εκλογικό συναγερμό ο Τσίπρας
Κεντρική ομιλία αύριο στο Περιστέρι

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό του ο Αλέξης Τσίπρας με ορίζοντα το Σεπτέμβριο για πρόωρες εκλογές, παρά τις σχετικές διαψεύσεις του κ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, άπαντες εργάζονται πυρετωδώς για την αυριανή μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Περιστέρι, όπου θα απευθύνει ομιλία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία, με την Ελένη Τσαλιγκοπούλου και «λαϊκή βραδινή» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και με συμμετοχή του Κώστα Καλδάρα.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή για την κατάρτιση των ανανεωμένων ψηφοδελτίων συνεχίζει εντατικά τις εργασίες της, προκειμένου τέλος του Ιουλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, να ανακοινωθεί το 80% των ψηφοδελτίων και οι υποψήφιοι να τρέξουν στη μάχη για το σταυρό στο διάστημα μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές πως ουδείς στην Κουμουνδούρου φαίνεται να πιστεύει τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι η κάθετες διευκρινίσεις που έδωσε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ καθιστούν πολύ δύσκολη την αλλαγή στάσης και προκήρυξη εκλογών μετά το καλοκαίρι. «Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον πιστεύουν ούτε οι βουλευτές του, δεν του έχει μείνει ίχνος αξιοπιστίας» σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκτιμώντας ότι η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση: Δηλαδή ότι «ο κ. Μητσοτάκης αμφιταλαντεύεται και ανατρέπει τον σχεδιασμό του γιατί προεξοφλεί πως η επομένη των εκλογών δεν θα τον βρει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε και ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Ικαρία το βράδυ της Παρασκευής, όταν και αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε πως «ο βασιλιάς των δημοσκοπήσεων είναι γυμνός μπροστά στο φόβο της πραγματικής εκλογικής αναμέτρησης». «Ήρθαν τα αληθινά μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης. Όχι εκείνες που δημοσιεύουν τα κανάλια της προπαγάνδας. Τις άλλες, που δε δημοσιεύονται. Και είδε ότι είναι πια πολύ αργά για να παραπλανήσει την ελληνική κοινωνία. Και άρχισε να παριστάνει τον υπεύθυνο» σημείωσε χαρακτηριστικά, αποδομώντας την «υπεύθυνη στάση» που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του ο Πρωθυπουργός και την – όψιμη σύμφωνα με την Κουμουνδούρου – σπουδή του για την πολιτική σταθερότητα.

«Μέχρι χθες ανακοίνωνε υποψηφίους για τη μάχη του σταυρού και τροφοδοτούσε ΜΜΕ με ημερομηνίες. Τώρα θυμήθηκε τη σταθερότητα και ότι οι εκλογές δεν είναι «εθνικά υπεύθυνες». Ποιος τον εμπιστεύεται; Έχει χάσει τον έλεγχο και όσο παραμένει αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα αστάθειας» πρόσθεσε σε μήνυμά του μέσω Twitter.

 


AgrinioStories | Πηγή