26 Νοεμβρίου 2022

Το Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι «κείται μακράν»

Ανακοίνωση του Συντονιστικού για το δρόμο Αγρίνιο -Καρπενήσι

Ο διευρωπαϊκος δρόμος Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία
δε φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες ούτε της σημερινής κυβέρνησης

Παραφράζοντας φράση του παλαιότερου Καραμανλή, εκφράζουμε τη λύπη μας και την αγανάκτηση μας για το ότι ο διευρωπαϊκος δρόμος Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία δε φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες ούτε της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας, που αφορά το άνοιγμα της οικονομίας της Αιτωλοακαρνανίας προς την Ευρυτανία και στην Ανατολική Ελλάδα και την ανάπτυξη του τόπου.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργείου Υποδομών Κώστα Καραμανλή πέρα από το σπουδαίο έργο του Ακτίου-Αμβρακίας που θα συνδέσει την Αιτωλοακαρνανία με το διεθνούς σημασίας αεροδρόμιο του Ακτίου δεν περίσσεψε κάποια αναφορά ή κάποια δέσμευση για το θέμα που υπέγραψαν χιλιάδες συμπολίτες μας και συγκεντρώθηκαν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Δεν υποτιμούμε κανένα άλλο έργο, αντιθέτως το χαιρετίζουμε και μάλιστα θεωρούμε το Άκτιο-Αμβρακία απαραίτητη και ενιαία συνέχεια του Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία για την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας του αύριο..

Διαπιστώνουμε όμως ότι αγνοούνται όχι μόνο οι πολίτες αυτού του τόπου αλλά και το πολιτικό σύστημα του Νομού. Εμείς δεν είμαστε ένα κίνημα διαμαρτυρίας αλλά άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλο το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα του τόπου.

Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Έτσι καλούμε όλο τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του τόπου, Δημάρχους, Bουλευτές και Περιφέρεια να πάρουν θέση και να κεφαλοποιήσουν επιτέλους προς όφελος του τόπου τη συνάντηση της 12ης Μαρτίου διεκδικώντας και καταγγέλλοντας όπου χρειάζεται την αδιαφορία αυτή για το συγκεκριμένο έργο.

Εκτός και αν – για να κλείσουμε πάλι με φράση του παλαιότερου Καραμανλή-“στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται”

 


AgrinioStories