3 Δεκεμβρίου 2022

Το «χαστούκι» που μας δώσατε, κ. Κουτσοσπύρο

…μέχρι την ώρα που ο αρχηγός της αγρινιώτικης ομάδας
κ. Χρήστος Κουτσοσπύρος
αποφάσισε να χειροδικήσει κατά του Περέα

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Ο «χουλιγκανισμός» που σκοτώνει έχει πολύ βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και η «ευαισθησία» στην καταγγελία του φαινομένου τις περισσότερες φορές είναι προσχηματική.

Πραγματικά, προχθές ένοιωσα περήφανος, για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του Παναιτωλικού αξιοποίησε το ταλέντο και την ευαισθησία του Χρήστου Παπανίκου για να καταγγείλει, με ένα συγκινητικό μήνυμα που προήλθε από το πενάκι του εμπνευσμένου Αγρινιώτη σκιτσογράφου, τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα να αναδείξει όλες εκείνες τις αξίες που έχει ανάγκη η κοινωνία μας για να μην μετατραπεί σε ζούγκλα. 

 

 

 

Και το συγκεκριμένο σκίτσο, που πραγματικά έκανε το γύρω του διαδικτύου… και το όνομα του Άλκη, που ήταν γραμμένο σε όλες τις φανέλες των παικτών του Παναιτωλικού ήταν μια συγκινητική επιλογή της διοίκησης, που εξέφρασε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, μέχρι την ώρα… μέχρι την ώρα που ο αρχηγός της αγρινιώτικης ομάδας, ο κ. Χρήστος Κουτσοσπύρος, αποφάσισε να χειροδικήσει κατά του Περέα.

Και όλα τα παραπάνω καταργήθηκαν αυτόματα.

Το συγκεκριμένο χαστούκι, ο συγκεκριμένος παράγοντας, δεν το έδωσε στον Περέα. Το έδωσε σε κάθε Αγρινιώτη ξεχωριστά. Τουλάχιστον, έτσι νοιώθουμε εμείς. Αν αυτό δεν το καταλάβουν οι παράγοντες των ομάδων, η αθλητική κοινότητα πάντα θα θρηνεί Άλκηδες και πάντα θα αποδεικνύεται ότι η βία στα γήπεδα ξεκινάει από τους ίδιους.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους και ούτε μας ενδιαφέρει. Εκείνο που κρατάμε είναι αυτό το αίσθημα ντροπής που νοιώσαμε, αμέσως μετά από αυτό το αίσθημα περηφάνιας που μας κατέκλυσε κατά τη διάρκεια της έναρξης του αγώνα.

Ντροπή κ. Κουτσοσπύρο. Γιατί αμαυρώσατε με αυτό τον τρόπο το υπέροχο μήνυμα του Χρήστου Παπανίκου και την απόφαση της διοίκησης της ομάδας να τιμήσει με τον τρόπο που τίμησε τον δολοφονημένο Άλκη;

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί στην πόλη του Αγρινίου, που υποστηρίζουν ότι ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα «έπαιξε θέατρο». Μπορεί και να «έπαιξε», η χειροδικία όμως του αρχηγού του Παναιτωλικού δεν είναι θεατρινισμός.Και αν τέτοιες συμπεριφορές τις ανεχθούμε ή ακόμα περισσότερο τις δικαιολογήσουμε, τα γήπεδα πάντα θα μεταμορφώνονται σε πεδία ανεξέλεγκτης βίας και πάντα θα θρηνούμε θύματα.

Μία δημόσια συγνώμη, είτε από τον κ. Κουτσοσπύρο είτε από την διοίκηση της ΠΑΕ, θα δήλωνε σε όλους μας, ότι η κοινωνική ευαισθησία που φαίνεται να διακρίνει τον συγκεκριμένο σύλλογο του Αγρινίου («Παρούσες», παλιότερα, «Άλκης» χθες, κ.ο.κ.), δεν είναι προσχηματική.

 

 

Υ.Γ.  Αυτό που πείραξε ακόμα πιο πολύ είναι το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την συγκεκριμένη μέρα, που ο κόσμος του αθλητισμού πενθούσε για τη δολοφονία ενός φιλάθλου.


AgrinioStories