29 Ιανουαρίου 2023

Θύαμος 12/8 – 7η Ποδηλατοδρομία Ορεινού Βάλτου

7η Ποδηλατοδρομία Ορεινού Βάλτου
Εκκίνηση ποδηλατοδρομίας την Παρασκευή 12/8,
στις 08:30 από την τοποθεσία της Σβάρνας

 

Ο Πολιτιστικος Σύλλογος «ΘΥΑΜΟΣ 1976» «παίρνει για 7η φορά τα βουνά» και προσκαλεί, μετά από δυο χρόνια απουσίας,στην βόλτα που έχει γίνει θεσμός, στα βουνά του ορεινού Βάλτου!

Η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας θα γίνει την Παρασκευή 12/08, στις 08:30 από την τοποθεσία της Σβάρνας. Η αναχώρηση από το χωριό Θύαμος προς το σημείο εκκίνησης της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 7:30 από την πλατεία του χωριού, όπου θα υπάρχει και φορτηγό διαθέσιμο για τη μεταφορά.

Φέτος οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν τον νομό Άρτας και αφού ξεκινήσουν από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σωτήρας στην Σβάρνα, θα διασχίσουν τα πρώτα σύνορα του ελληνικού κράτους και θα μπούνε στο νομό της Άρτας. Η διαδρομή περιλαμβάνει χωριά σε αλπικό τοπίο, καθώς βρίσκονται σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα.

 

 

Ποδηλατώντας προς την Άρτα,θα κατευθυνθούν πρώτα προς το χωριό Γιαννιώτι, έναν μικρό πράσινο οικισμό.

Στην συνέχεια θα φτάσουν στο χωριό Σκουληκαριά ,όπου θα κάνουν μια μικρή στάση για ξεκούραση.

Επόμενος σταθμός είναι το χωριό Χελώνα, το οποίο βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του βουνού από το οποίο λέγεται ότι πήρε και το όνομά του.Εκεί θα πραγαματοποιηθεί μικρή ολιγόλεπτη στάση για να ανάκτηση δυνάμεων.

Φεύγοντας από τη Χελώνα, θα κατηφορίσουν προς το Πατιόπουλο κάνοντας στάση για να ξεδιψάσουν σε πηγή με πεντακάθαρο νερό.

Η ποδηλατοβόλτα ολοκληρώνεται με τελικό προορισμό το Θύαμο (θέση Πλατάνια), όπου θα περιμένουν οι ντόπιοι του χωριού (κύριοι και κυρίες ) να τους φιλέψουν με τοπικά εδέσματα.

 

 

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου έχει αναλάβει για ακόμα μία φορά την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης.

 

 

«Θυμόμαστε», αναφέρει η ανακοίνωση, «ότι…. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΒΟΛΤΑ – ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Συνεχίζουμε και εξελισσόμαστε όλοι μαζί, αγαπώντας και προβάλλοντας τον τόπο μας.

  • Παραθέτουμε ΕΔΩ το link των εγγραφών,το οποίο θα παραμείνει ενεργό μέχρι τις 7 Αυγούστου , ώρα 24:00.
  • Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους/όλες να ανταμώσουμε ξανά και να βολτάρουμε στα υπέροχα ιστορικά βουνά μας !
  • Χρήσιμα Links: H εκδήλωση στο Facebook, Η σελίδα ValtosBikers
  • Τα χωριά της διαδρομής: Θύαμος (thyamos), Γιαννιώτι (giannioti-artas), Χελώνα(xelwna

 

 

 

Φωτογραφίες: Πηγή

AgrinioStories