10 Δεκεμβρίου 2022

«Θεματοφύλακες»: Έρευνα με εντολή εισαγγελέα

Με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου
βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα

«Γυναικοκτόνος ένα από τα ηγετικά μέλη των ”Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”». Παραστρατιωτική δράση και τάγματα εφόδου.

Με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν η έκνομη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας, εκτός από περιοχές της περιφέρειας εκτός του Νομού Αττικής.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ακόμη και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ξεκινά ποινική έρευνα

Εν τω μεταξύ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ξεκινάει ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», μετά και το πρόσφατο περιστατικό αρπαγής τού διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα, απεικονίζονται συνολικά 10 άτομα, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή, να κρατούν πολεμικά όπλα.

Δύο εξ αυτών, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, είναι εκπαιδευτές, ενώ φέρονται να διατηρούν σχέσεις με την ακροδεξιά, εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», της οποίας η έδρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η παραπάνω έρευνα να γίνει από την τοπική Εισαγγελία.

Ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας δεν αποκλείεται, κατά τις ίδιες πηγές, να αναζητηθούν κι άλλες αξιόποινες πράξεις, εκτός από τις δύο παραπάνω.

«Γυναικοκτόνος ένα από τα ηγετικά μέλη των ”Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», στην ακραία ομάδα αντιεμβολιαστών και μάλιστα σε ηγετική θέση φαίνεται να βρίσκεται και ένας γυναικοκτόνος, η υπόθεση του οποίου είχε ταράξει την κοινωνία της Λέσβου πριν περίπου εννέα χρόνια.

Το μέσο αναφέρει ότι άνδρας είχε σκοτώσει τη γυναίκα του στο σπίτι που διέμεναν στη Λακέρδα στο Πυργί. Η 41χρονη υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δολοφονήθηκε από τον 43χρονο τότε σύζυγο της. Όπως είχε γίνει γνωστό τη σκότωσε με 10 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρωτίδα, με ένα κουζινομάχαιρο.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, μετά από έντονη λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι, ο 43χρονος σύζυγος, εργολήπτης δημόσιων έργων, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτύπησε την σύζυγό του 10 φορές στο θώρακα, την κοιλιά και το λαιμό, με αποτέλεσμα να πέσει στη συνέχεια αιμόφυρτη στο δάπεδο.

Η τελευταία φορά που τους είδε διερχόμενος κάτοικος από το Πυργί ήταν μία ημέρα πριν το έγκλημα. «Τη χτυπούσε στο δρόμο και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν μπροστά τα δυο τους παιδιά», είχε πει στα «Νέα της Λέσβου» την επόμενη μέρα του εγκλήματος Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, στο Εφετείο αποδείχθηκε ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής», και εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος.

 


AgrinioStories | Πηγή