6 Δεκεμβρίου 2022

Θαλαμηγός προκαλεί τσουνάμι στο Μύτικα

Επειδή η θάλασσα δεν είναι για πλεμπαίους, θαλαμηγός σπίνιαρε στο Μύτικα σηκώνοντας τσουνάμι

Επειδή η θάλασσα σε λίγο καιρό, αν όχι και τώρα, δεν είναι για όλους αφού τα γαλαζοπράσινα νερά θα τα χαίρονται σε λίγο μόνο τουρίστες και πάμπλουτοι σεΐχηδες σύμφωνα με το mitikapress θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να προκαλέσουν ένα κομφούζιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης ήταν εξάλλου και οι εντονότατες διαμαρτυρίες από ηλικιωμένους που έκαναν το μπάνιο τους στην είσοδο του Μύτικα. Απαιτείται να γίνουν συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη, όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου – Μύτικα να «κόβουν» ταχύτητα, γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων.

Εξάλλου, είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών όταν περνούν από στενά και σε περιοχές με παραλιακούς οικισμούς και παραλίες.

Η 42μετρη θαλαμηγός που προκάλεσε το πρόβλημα, μπορεί να εντοπιστεί και στην ιστοσελίδα Marine Traffic, όπου και φαίνεται ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη περιοχή αγκυροβολημένη  και την είδαν καθαρά πάρα πολλοί κάτοικοι.

 


AgrinioStories Πηγή