8 Ιουνίου 2023

Τέλος οι Νύχτες Πρεμιέρας – Δείτε τα βραβεία

Σε πανηγυρικό κλίμα η αυλαία του 27ου Δ.Φεστ.Κιν.της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
με την Τελετή Λήξης και Απονομή Βραβείων του κινηματογραφικού θεσμού.

Σε πανηγυρικό κλίμα έπεσε η αυλαία του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ με την Τελετή Λήξης και Απονομή Βραβείων του κινηματογραφικού θεσμού.

Η 27η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με γεμάτα, θερινά και κλειστά, σινεμά με ασφάλεια και απέδειξε ότι το κοινό μπορεί να επιστρέψει δυναμικά στις αίθουσες και να απολαύσει τη μοναδική, συλλογική κινηματογραφική εμπειρία της μεγάλης οθόνης.

Την τελετή παρουσίασαν ο Υπεύθυνος του Διαγωνιστικού Τμήματος «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» και αρχισυντάκτης του cinemagazine, Πάνος Γκένας, και η Υπεύθυνη Συντονισμού του Φεστιβάλ, Αντυ Δημοπούλου.

Στην αρχή της βραδιάς, ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, Χάρης Ρώμας, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό μιλώντας για τη σημασία και τη λαμπρότητα της τέχνης του κινηματογράφου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους από την Κριτική Επιτροπή στη μεγάλη νικήτρια της βραδιάς -Χρυσή Αθηνά- την ταινία «HORSEPOWER» του σκηνοθέτη Σπύρου Σκανδάλου.

 

 

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ τη Χρυσή Αθηνά στην ταινία «FAYA DAHI» της Τζέσικα Μπεσίρ, και μια ειδική μνεία στην ταινία «COW» της Αντρεα Αρνολντ, απένειμαν τα παρόντα μέλη της Επιτροπής.

 

 

Ακολούθησαν οι απονομές των βραβείων των Διεθνών Διαγωνιστικών Τμημάτων του Φεστιβάλ, Μυθοπλασίας και Ντοκιμαντέρ με την ταινία «ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» της Τατιάνα Χουέζο να κερδίζει την Χρυσή Αθηνά. Το Βραβείο ΠΕΚΚπήγε στην ταινία «ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ» του Σεμπάστιαν Μάιζε η οποία κέρδισε και το Βραβείο Κοινού Fischer.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, έκλεισε, με την ομιλία του, την Τελετή, ευχαριστώντας θερμά τους συνεργάτες, υποστηρικτές, χορηγούς, θεατές και εθελοντές της φετινής διοργάνωσης, δηλώνοντας ευγνωμοσύνη που το πολυπληθές και συγκινητικά πιστό κοινό των Νυχτών Πρεμιέρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αγαπημένου του Φεστιβάλ και επέστρεψε μαζικά στις κλειστές αίθουσες έπειτα από 2 χρόνια και ευχήθηκε «να γιορτάζουμε εξακολουθητικά το σινεμά στο φυσικό χώρο για τον οποίο γεννήθηκε και στις μεγαλύτερες οθόνες που μπορούμε να το συναντήσουμε», έχοντας την πεποίθηση ότι το μήνυμα της ασφαλούς επιστροφής και συνύπαρξης στις αίθουσες, που έδωσε με εντυπωσιακή επιτυχία και προσέλευση το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινίας λήξης της φετινής σεζόν του 27ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του πλέον πολυαναμενόμενου «DUNE» του Ντενί Βιλνέβ.

 


AgrinioStories | Με πληροφορίες