20 Μαρτίου 2023

Τελετή βράβευσης ιδεών δημιουργικού κλάδου

Τελετή βράβευσης καινοτόμων
ιδεών του δημιουργικού κλάδου
από το ευρωπαϊκό έργο Interreg Creative @ Hubs

Η απονομή των βραβείων του διασυνοριακού διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας του έργου InterregCreative@Hubs, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε, εκ μέρους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Ανδρέας Τσιλίρας, πολιτιστικός διαχειριστής, ενώ ο Τάκης Λυμπερέας, projectmanager του έργου αναφέρθηκε στους γενικούς στόχους του Creative@Hubs το οποίο ολοκληρώνεται εντός του έτους 2023. Ο Τριαντάφυλλος Τατούλης, εκπρόσωπος των  εμπορικών Επιμελητηρίων (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) αναφέρθηκε ειδικότερα στη διαδικασία υλοποίησης του διασυνοριακού διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας μέσω της πλατφόρμας ανοικτής καινοτομίας του ΠΤΑ/ΠΔΕ (www.pde-oip.gr/en).

Παρουσίασε επίσης και τα βραβεία, τα οποία περιλαμβάνουν συνοπτικά την οργάνωση και υλοποίηση ενός προγράμματος καθοδήγησης (Mentoring Programme) τουλάχιστον 20 ωρών, την ανάπτυξη υλικού δημοσιότητας (εταιρική ταυτότητα, λογότυπο, εταιρικό βίντεο) και τη συμμετοχή των βραβευμένων σε έκθεση ή εκδήλωση του δημιουργικού τομέα σε μια από τις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ανά κλάδο είναι τα εξής:

Αγροδιατροφικός τομέας

  • Α’ βραβείο: Παντελής Μυλωνάς
  • Β’ βραβείο: Σπύρος Λαζαρόπουλος
  • Γ’ βραβείο: Natalie La Torre

Χειροτεχνία / Εικαστικές – καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές τέχνες

  • Α’ βραβείο: Giuseppe Rinelli

Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά

  • Α’ βραβείο: Παρασκευάς Λαλιώτης
  • Β’ βραβείο: RiverviewProject ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
  • Γ’ βραβείο: TRACES ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Τα αποτελέσματα είναι επίσης αναρτημένα στην πλατφόρμα του έργου: https://creativehubs.cti.gr/home.

 


AgrinioStories