9 Δεκεμβρίου 2022

Ταινία η «Φόνισσα» με Καραμπέτη και Πρωτόπαππα

Η «Φόνισσα» γίνεται ταινία με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και τη Μαρία Πρωτόπαππα

Τα γυρίσματα για την κινηματογραφική μεταφορά του πασίγνωστου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ξεκινούν μέσα στην άνοιξη.

Η «Φόνισσα», το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, έχει ευτυχίσει στις έως τώρα θεατρικές περιπέτειές του -είτε ως πρόζα από τον Στάθη Λιβαθινό με την εξαιρετική Μπέττυ Αρβανίτη, είτε ως όπερα σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη. Μόνο κινηματογραφική ταινία δεν είχε γίνει έως τώρα.

Λίγη υπομονή… Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η εταιρεία παραγωγής View Master Films έχει αναλάβει το εγχείρημα να μεταφέρει ρ=το αριστούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας για το σινεμά. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη («Ευτυχία») και η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Εύας Νάθενα.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν την Άνοιξη του 2022 στην λακωνική Μάνη με απώτερο στόχο η ταινία να βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2023.
Πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος είναι συγγραφέας, κινηματογραφιστής και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το 2010. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ, «Draw with Me», που αφηγείται την ιστορία ενός τρανς εφήβου, του Μπρέντον στην πορεία αυτογνωσίας του ίδιου και της οικογένειάς του, βρέθηκε στον δρόμο για τα Όσκαρ το 2021, διαγωνιζόμενο στην κατηγορία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.