3 Δεκεμβρίου 2021

Τα νέα μέτρα από σήμερα Σάββατο 13/11

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου
σε φούρνους, μίνι μάρκετ και κρεοπωλεία.

Συγκεκριμένα, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τους εμβολιασμένους και του ανεμβολίαστους που μπορούν να εισέλθουν, καθώς όλοι μπορούν να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης χωρίς την επίδειξη rapid test ή πιστοποιητικού- τουλάχιστον για την ώρα- αλλά πάντα με την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. Έτσι, για να γίνει πιο εύκολο το τελευταίο αλλάζει στην ουσία ο αριθμός των πελατών που μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο εσωτερικό αυτών των καταστημάτων.

Ειδικότερα, στα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες) επιτρέπεται μέγιστη χωρητικότητα πελατών σε αναλογία ενός (1) ατόμου ανά εννέα (9) τετραγωνικά μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές ενδεχομένως να ταλαιπωρηθούν περιμένοντας έξω από τα καταστήματα στις ουρές ειδικά σήμερα που αρκετοί επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια όλης της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαγορεύεται σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Τέλος για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

 


AgrinioStories | Πηγή