Όσα πρέπει να φροντίσεις πριν φύγεις για διακοπές

Επειδή οι διακοπές κάποια στιγμή τελειώνουν
και θα επιστρέψουμε στην ρουτίνα μας,
καλό είναι να έχουμε φροντίσει από πριν κάποια πράγματα

Το καλοκαίρι μάς κλείνει ήδη το μάτι και το μυαλό μας ταξιδεύει σε νησιά με ονειρεμένες παραλίες, ονειρεύεται βουτιές στη θάλασσα, γεύσεις και αρώματα, ξεκούραση, ονειροπόληση και όλα αυτά που σκοπεύουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Επειδή όμως οι διακοπές κάποια στιγμή τελειώνουν και θα επιστρέψουμε στην ρουτίνα μας, καλό είναι να έχουμε φροντίσει από πριν κάποια πράγματα ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις με την επιστροφή μας. Κανείς δεν θέλει η ξεγνοιασιά και η ξεκούραση των διακοπών να εξατμιστεί με το που πατήσουμε το πόδι μας στο σπίτι.

1. Καθαρίζουμε το ψυγείο. Κανείς δεν θέλει με το που μπει στο σπίτι του να μην μπορεί να σταθεί από την άσχημη μυρωδιά και να βλαστημάει την ώρα και την στιγμή που γύρισε. Καθαρίζουμε το ψυγείο μας πριν φύγουμε, ώστε να μην μείνει τίποτα που μπορεί να χαλάσει, όσο λείπουμε και μπαίνοντας στην κουζίνα έρθουμε τετ α τετ με ανεπιθύμητους συγκατοίκους.

2. Πετάμε τα σκουπίδια από τον κάδο απορριμμάτων που έχουμε σε κουζίνα και μπάνιο. Φροντίζουμε οι κάδοι σκουπιδιών του σπιτιού μας να είναι άδειοι πριν φύγουμε για τις διακοπές μας. Εάν ξεχάσουμε σκουπίδια στο σπίτι, εκτός από την μυρωδιά που θα είναι ανυπόφορη, θα μπούμε σε μια «βάρβαρη» διαδικασία καθαριότητας με το που μπούμε στο χώρο μας.

3. Βγάζουμε τις συσκευές από τις πρίζες. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε άσκοπα ρεύμα το διάστημα που θα λείπουμε. Μια καλή λύση είναι να κλείσουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και τις βγάλουμε από την πρίζα. Εκτός από την εξοικονόμηση στην ενέργεια, θα προστατέψουμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές, όπως υπολογιστής, λάπτοπ, τηλεόραση κ.α. από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε περίπτωση που έχουμε άδειο ψυγείο ή καταψύκτη μπορούμε να κατεβάσουμε το γενικό.

4. Κλείνουμε το γενικό του νερού. Όταν έχουμε σκοπό να λείψουμε για αρκετό καιρό από το σπίτι μας σφίγγουμε τις βρύσες να είναι καλά κλειστές και συστήνεται να κλείνουμε το γενικό διακόπτη νερού για να αποφύγουμε ανεπιθύμητα προβλήματα.

5. Χρήματα και αντικείμενα αξίας. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όσο καιρό θα κάνουμε διακοπές και να μην στροβιλίζουν στο μυαλό μας διάφορες σκοτούρες, καλό είναι να μην αφήνουμε χρήματα ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι μας όσο θα λείπουμε ή έστω να μην τα αφήνουμε εκτεθειμένα. Ακόμα κι ένα ζευγάρι δεύτερα κλειδιά σπιτιού ή αυτοκινήτου καλό είναι να φυλάσσονται κάπου που μόνο εμείς θα ξέρουμε.

6. Φροντίζουμε τα φυτά. Αν έχουμε στο σπίτι μας φυτά καλό θα ήταν να τα σκεφτούμε και τις μέρες που θα λείπουμε για διακοπές γιατί αυτά και τότε θα εξακολουθούν να έχουν ανάγκη για νερό. Απαραιτήτως τα ποτίζουμε πριν φύγουμε. Όσο για τον καιρό που θα λείπουμε, το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τα κλειδιά του σπιτιού μας σε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο ή γείτονα έτσι ώστε να τα περιποιείται κατά την διάρκεια της απουσίας μας. Σε άλλη περίπτωση ενεργοποιούμε το αυτόματο πότισμα.

7. Καθαρίζουμε το σπίτι. Υπομονή μερικές ώρες φασίνας είναι μόνο. Σε λίγο φεύγουμε για διακοπές. Τι πιο ωραίο από το να μπεις στο σπίτι σου και να το βρεις καθαρό και τακτοποιημένο μετά το τέλος των διακοπών. Μία τελευταία ματιά στις πόρτες και στα παράθυρα ότι είναι κλειδωμένα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

8. Συναγερμός. Αν έχουμε συναγερμό στο σπίτι μας, φεύγοντας τον ενεργοποιούμε έτσι ώστε σε κάθε πιθανό σενάριο να ειδοποιηθεί άμεσα η εταιρία σεκιούριτι με την οποία συνεργαζόμαστε. Καλό θα ήταν να ειδοποιήσουμε την εταιρεία για το διάστημα που θα λείπουμε. Εάν υπάρχει και κάποιο άτομο εμπιστοσύνης, θα μπορούσαμε να του ζητήσουμε να έχει λίγο το νου του και να ρίχνει μία ματιά στο σπίτι μας μέχρι να επιστρέψουμε.

Και τώρα που φροντίσαμε το σπίτι μας, είμαστε έτοιμοι για διακοπές…

 

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *