20 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας: Tα εκλογικά κέντρα στις 15/5

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών
κινούνται όλοι κι όλα στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία
και στην Αιτωλοακρνανία

Την επόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου, στήνονται 990 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία να επιτηρείται από περίπου 2.000 μέλη των εφορευτικών επιτροπών και υπό την υψηλή επιστασία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κι εκλογολόγος, Ηλίας Νικολακόπουλος.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία –ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου- στα εκλογικά τμήματα. Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

Όσον αφορά την εκλογή της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου, τα οποία ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ., με τα κομματικά στελέχη να εύχονται η συμμετοχή να είναι τέτοια ώστε να δοθεί παράταση.

Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής τριών ευρώ. Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, κοιτούν και την επόμενη ημέρα, η οποία αφορά και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές, για τα οποία κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να είναι «ανανεωμένα και δυναμικά».

Τα εκλογικά κέντρα στην Αιτωλοιακαρνανία μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω πίνακα:


AgrinioStories