3 Δεκεμβρίου 2021

Συνέβη στις 8 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο

Σήμερα 8 Νοεμβρίου 2021

του Λευτέρη Τηλιγάδα

Είναι η 312η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και υπολείπονται 53 ημέρες για τη λήξη του.
Ο ήλιος θα ανατείλει στις 06:58 και θα δύσει στις 17:19
Γιορτάζουν: Άγγελος, Αγγελής, Αγγελική, Άντζελα, Άτζελα, Άντζυ, Αγγέλα, Αγγέλλω, Αγγελίνα, Γαβριήλ, Γαβρίλος, Γαβρίλης, Γαβριέλα, Γαβρίλα, Γαβριηλίτσα, Γαβριλίτσα, Αραβέλα, Μιχαήλ, Μισέλ, Μιχάλης, Μιχαλός, Μιχελής, Μιχαέλα, Μιχαέλλα, Μιχαήλα, Μιχαηλίτσα, Μιχαλίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ευστρατία, Μεταξία, Μεταξένια, Μεταξούλα, Ταξούλα, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος, Ραφαέλα, Ραφαέλλα, Ραφαήλα, Ραφαηλία, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Στρατηγός, Στρατής, Στρατηγούλα, Ταξιάρχης, Ταξιαρχούλα.

1944: Αντιδράσεις του δικαστικού κόσμου για τα Λαικά Δικαστήρια<
1946: Τρεις φορές την εβδομάδα το Αεροπορικό δρομολόγιο Αθήνα – Αγρίνιο
1964: Ο Γεώργιος Παπανδρέου επισκέπτεται το Αγρίνιο

8 Νοεμβρίου 1944

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αβραάμ επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και των ενημέρωσε αγια τις αναφορές των δικαστικών αρχών της Πάτρας, της Καλαμάτας, του Πύργου της Αμαλιάδας και του Αγρινίου από τις οποίες πληροφορήθηκε ότι «αι συλλήψεις παρ’ ανεύθυνων προσώπων συνεχίζονται, τα δικαστικά κτίρια έχουν καταληφθή, παρεμποδίζεται δε το έργο της δικαιοσύνης. Υποθέσεις εκδικάζονται παρά λαϊκών δικαστών κατά το σύστημα το επικρατήσαν κατά την εποχήν της κατοχής εις τας ανταρτοκρατουμένας περιοχάς».

 

 

8 Νοεμβρίου 1946

Οι Ελλεηνικές Αεροπορικές Γραμμές διαφημίζουν τα δρομολόγια τους το 1946. Μέσα σε αυτά και το δρομολόγιο Αθήνα – Αγρίνιο (και τανάπαλιν με ανταπόκριση για Ιωάννινα) τρεις φορές την εβδομάδα: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Η διαφήμιση από την εφημερίδα Ελευθερία εκείνης της ημέρας.

 

8 Νοεμβρίου 1964

Ο Γεώργιος Παπανδρέου περιοδεύει στη Δυτική Ελλάδα. Στο Αγρίνιο φτάνει αμέσως μετά την Άρτα. Και στις δύο πόλεις όπως και στις προηγούμενες του επιφυλάχτηκε λαμπρή υποδοχή. Ένα μικρό στιγμιότυπο αυτής της υποδοχής μπορείτε να δείτε στο βίνετο που ακολουθεί.

   • Αρ. Οπτικοακουστικού αρχείου T5291:
   • Τίτλος: Περιοδεία του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου στην Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και την Κορινθία.[D1988] 07/11/1964 – 09/11/1964
   • Διάρκεια: 00:24sec
   • Είδος: Ταινία Επικαίρων (απόσπασμα)
   • Περίοδος γεγονότων: 07/11/1964 – 09/11/1964
   • Περίληψη: Περιοδεία του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία

 

Επίσης στο φύλλο της Ελευθερίας που έπεται μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από την ομιλία του.

 

 

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Αγρίνιο, ο Γ. Παπανδρέου εκφωνεί ομιλία προς τους κατοίκους της πόλης. Μεταξύ των μελών της συνοδείας του Γ. Παπανδρέου διακρίνονται οι Γ. Αθανασιάδης-Νόβας και Γ. Μυλωνάς


AgrinioStories| Πηγή: Αρχείον Αγρινίου