8 Ιουνίου 2023

Συλλογική δράση για ένα σύγχρονο ΕΣΥ

Συλλογική δράση και διεκδίκηση για ένα Ε.Σ.Υ.
που θα ανταποκρίνεται επιτέλους στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας

  • του Στέλιου Μερμίγκη

Αφού πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη βάλθηκαν να λένε ότι μπορούν, θυμίζοντας τον γνωστό αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού με την χαρακτηριστική καθαρότητα του λόγου του. Αυτό όμως που είναι πραγματικά εξοργιστικό στα αποτελέσματα της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα είναι η τρομακτική διαφορά στα ποσοστά θανάτων μεταξύ επαρχιακών νοσοκομείων και εκείνα των Αθηνών αποκαλύπτοντας τα τεράστια ελλείμματα του συστήματος υγείας σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.

Αυτονόητα λοιπόν κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όλα τούτα. Πράγματι εμείς εδώ στη δυτική πλευρά της χώρας το έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Η ανισότητα αυτή στις προσφερόμενες υγειονομικές υπηρεσίες για το σύνολο της επαρχίας συμβαίνει από πάντα και αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο αυτονόητη για τους κυβερνώντες, αλλά δυστυχώς κατάφεραν να αποτελεί αυτονόητη πραγματικότητα και για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η πανδημία δεν κατάφερε να αλλάξει στο ελάχιστο τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπου αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν είναι οι ζωές των ανθρώπων.

Όλα αυτά γίνονται δυστυχώς με φόντο όχι μόνο τους νεκρούς συμπολίτες μας, τα καταπονημένα νοσοκομεία μας και την πολλοστή εξαγγελία για νίκη της κυβέρνησης έναντι της covid 19 αλλά κυρίως μπροστά στο ξέσπασμα μιας νέας μετάλλαξης του ιού που όλα τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν την υψηλή μεταδοτικότητα της με ότι θα επιφέρει αυτό στην κοινωνία.

Παρόλα αυτά η άρνηση τους να αντικρίσουν τη ωμή πραγματικότητα, τους οδηγεί όχι μόνο σε αφωνία αλλά κυρίως σε εγκληματική απραξία.

Οπότε για μια ακόμη φορά να τονίσω τις δυο αναγκαιότητες του καιρού μας: πρώτον τη συλλογική δράση και διεκδίκηση για ένα Ε.Σ.Υ. που θα ανταποκρίνεται επιτέλους στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας και δεύτερον την απαιτούμενη προστασία μας με τα εμβόλια, τις μάσκες και τα τεστ.

 


AgrinioStories

Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις θέσεις του site