Στην Αθήνα σήμερα οι αγρότες με τρακτέρ, λεωφορεία και αγροτικά

Προς την Αθήνα κατευθύνονται οι αγρότες,
για το σημερινό συλλαλητήριο

Τουλάχιστον πέντε λεωφορεία
με συμμετέχοντες στα μπλόκα της Αιτωλοακαρνανίας
αναμένεται να πάρουν σήμερα το δρόμο για τo Σύνταγμα.
Τα τρακτέρ από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα
διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ παράλληλα
φθάνουν λεωφορεία με αγρότες από άλλες περιοχές
Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν
λίγο μετά τις 6 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγρότες από το Κάστρο Βοιωτίας, με προορισμό την Αθήνα και το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου σήμερα χτυπάει η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Ήδη τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα που συγκεντρώθηκαν από τη Θεσσαλία και τη Βοιωτία έχουν ανάψει τις μηχανές τους και γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες πριν την αναχώρηση. «Αθήνα ερχόμαστε!» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί, με τους αγρότες να δηλώνουν ανυπόμονοι για τη στιγμή που θα περάσουν με τα τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή, μαζί με τον λαό της Αττικής που θα έχει συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

Οι περισσότεροι αγρότες οδήγησαν χθες πάνω από 7 ώρες τα τρακτέρ και θα οδηγήσουν άλλες τόσες σήμερα μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Ξεκίνησαν από το μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε65, από το μπλόκο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα και από τον Αλμυρό Βόλου και συναντήθηκαν στο μπλόκο της Ανθήλης έξω από τη Λαμία, από όπου αναχώρησαν για το Κάστρο.

Στον δρόμο προς Αθήνα θα ενωθούν και με άλλους αγρότες που θα συναντήσουν, όπως αυτούς της Εύβοιας που ήδη έχουν ξεκινήσει. Παράλληλα στον Πειραιά κατέφτασαν οι αγρότες της Κρήτης, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται αγρότες με μηχανήματα ή και λεωφορεία από όλη τη χώρα.

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών

Με σύνθημα «Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο», θα διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών, Φοιτητικών Συλλόγων και μαζικών φορέων της Αττικής. Τα σωματεία καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών, να τους υποδεχτούν με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους μεγάλους ομίλους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • -Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • -Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • -Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • -Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

 

 Με πληροφορίες από ert.gr και 902.gr
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ειδήσεις