6 Δεκεμβρίου 2022

Στην ανακρίτρια ο Μίχος: Απειλεί με αποκαλύψεις

Στην ανακρίτρια χωρίς δικηγόρο
ο φερόμενος παιδοβιαστής και μαστροπός
Απειλεί με αποκαλύψεις για «υψηλά ιστάμενα πρόσωπα»

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγούνται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε επί μήνες ένα 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής στον Κολωνό, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Σοφιανίδη που κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει το παιδί.

Χθες Τρίτη, 11/10 η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του κατηγορούμενου, (Δείτε ΕΔΩ) καθώς και του 42χρονου που συνελήφθη για τον βιασμό της ανήλικης και ήταν καταχωρημένος στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου ως «πελάτης».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασίλη Νουλέζα που συνομίλησε μαζί του για να δει αν θα αναλάβει την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι «θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα».

«Η επαφή του κατηγορούμενου με πολιτικά πρόσωπα χρήζει διερεύνησης» σημείωσε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι είναι γεγονός ότι ο Μίχος είχε έντονη κομματική δραστηριότητα «ανεξάρτητα αν λένε τώρα ότι δεν τον γνωρίζουν».

Ο Βασίλης Νουλέζας ξεκαθάρισε δεν εκπροσωπεί τον 53χρονο, ο οποίος απολογείται για εφτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα για:

  • Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και
  • Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

 

Πηγή

AgrinioStories