8 Αυγούστου 2022

Σταρακά: Τα έκτακτα φαινόμενα γίναν τακτικά

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει τακτικά
και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» Χριστίνα Σταρακά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Θεοδωρόπουλος και Πάνος Καψάλης επισκέφθηκαν τις πληγείσες ,από την κακοκαιρία, περιοχές του Δήμου Αγρινίου κι ενημερώθηκαν από τους πολίτες για το μέγεθος των καταστροφών. Η παράταξη εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους πληττόμενους πολίτες του Δήμου μας και επισημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και οι αποζημιώσεις, καθώς και ότι κρίνεται απαραίτητο για την άμεση επιστροφή της ζωής των συμπολιτών μας, στην κανονικότητα.

Τώρα που θα χαμηλώσουν τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων και να είμαστε χρήσιμοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας. Τα στελέχη της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ», τόνισαν πως κατ’ επανάληψη είχαν επισημάνει πως λόγω της κλιματικής αλλαγής τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι πλέον τακτικά και μόνιμα και γι’ αυτό απαιτείται επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας, ζήτημα το οποίο έχει αναδειχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

Ως προτεραιότητα για το «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» έχουν τεθεί επανειλημμένα:

  • 1. Η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και η άμεση καταβολή οικονομικών ενισχύσεων για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που υπέστησαν ζημιές.
  • 2.Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταπολεμώντας την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις.
  • 3. Άμεση κατάρτιση σχεδίου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου Αγρινίου που θα περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομών προκειμένου να θωρακιστούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές που έχουν προβλήματα. Ειδικά σε περιοχές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλες ποσότητες νερού, όπως φάνηκε και σε παλιότερα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, έχουν επισημανθεί από την παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» τα επικίνδυνα σημεία και είχε ασκηθεί πίεση ως προς το «προλαμβάνειν».

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά ανέφερε σχετικά: «Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας προκειμένου να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους κατοίκους που υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Αυτό που προέχει είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων άμεσα, χωρίς χρονοτριβή. Ως παράταξη, θα πιέσουμε στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να μην χαθεί ούτε ώρα στη διαδικασία. Επίσης θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ,ώστε η ζωή των συμπολιτών μας να επανέλθει στην κανονικότητα. Επειδή πάντα μετά από φυσικές καταστροφές, στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η κατανομή αρμοδιοτήτων, θα ήθελα να τονίσω ότι, όταν μιλάμε για την σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των πολιτών, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι η κατανομή αρμοδιοτήτων. Απαιτείται ένας κοινός σχεδιασμός με την Περιφέρεια τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου