27 Σεπτεμβρίου 2022

Σταμνά Μεσολογγίου 23/9 – Ημερίδα για την ελιά

Σταμνά Μεσολογγίου, Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη
Ημερίδα  με θέμα «την προοπτική  και το μέλλον
της επιτραπέζιας ελιάς & θέματα που απασχολούν τον κλάδο».

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στα πλαίσια της προσπάθειας για την  στήριξη  του πρωτογενούς τομέα και την βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής μέσω της ορθής ενημέρωσης διοργανώνει σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς, ημερίδα  με θέμα  «την προοπτική  και το μέλλον της επιτραπέζιας ελιάς & θέματα που απασχολούν τον κλάδο».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη 2022 και ώρα 19.00, σε χώρο του  κέντρου «Ιθώρια», στη  Σταμνά Μεσολογγίου με την ευγενική υποστήριξη του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αιτ/νίας,  Συνεταιριστικών Οργανώσεων  και Ομάδων Παραγωγών της περιοχής.

Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στο κλάδο της ελιάς, ενός  από τα πιο δυνατά προιόντα του τόπου μας, αλλά και της χώρας μας, το οποίο  αποτελεί μάλιστα μια από τις πιο σημαντικές πηγές εισοδήματος για τον Δήμο μας και όχι μόνο.

Πριν την έναρξη της Ημερίδας οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς εγκαθίστανται στην πράξη ψηφιακά εργαλεία, μετεωρολογικοί σταθμοί και αισθητήρες τόσο για την παρακολούθηση των μικροκλιματικών παραμέτρων στο κτήμα όσο και για τις συνθήκες ζύμωσης στις δεξαμενές επιτραπέζιων ελιών. Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα κατανεμηθούν σε δυο ομάδες όπου θα πραγματοποιήσουν τις εξής ενέργειες:

  • Ομάδα Α: Επίσκεψη σε κοντινό ελαιώνα του ΑΣ Αρχαίας Ωλένειας όπου παρακολουθούνται online/ψηφιακά παράμετροι όπως θερμοκρασία/υγρασία αέρα, θερμοκρασία/υγρασία/ηλεκτρική αγωγιμότητα εδάφους
  • Ομάδα Β: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΑΣ Αρχαίας Ωλένειας όπου παρακολουθούνται online/ψηφιακά παράγοντες όπως αλατότητα, ρΗ και θερμοκρασία άλμης σε δεξαμενές ζύμωσης “Ελιών Καλαμών”.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

  • 19:00-19:15 –Χαιρετισμοί
  • 19:15-19:30 – Ομιλία:Ντούσιας Γεώργιος, Πρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ (Ανάλυση των θεμάτων της επιτραπέζιας ελιάς)
  • 19:30-19:45 –Ομιλία:Πανάγου Ευστάθιος, Μικροβιολογία Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Η γευσιγνωσία ως εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας της φυσικής μαύρης ελιάς)
  • 19:45-20:00 – Ομιλία:Μωυσιάδης Θεοχάρης, Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης στη FutureIntelligence / Παναγιώτης Κατσές (Λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού για την παραγωγή και μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς)
  • 00-20:15 – Ομιλία:Μπαλτάς Αθανάσιος, Ταμίας ΔΟΕΠΕΛ – Γεωπόνος (Σύγχρονη θρέψη και φυτοπροστασία της επιτραπέζιας ελιάς)
  • 20:15 – Θα ακολουθήσει διάλογος με ερωτήσεις

 

 

 


AgrinioStories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *