27 Νοεμβρίου 2021

Στα όρια του το ΕΣΥ – 873 εμβολιασμοί σε Αιτ/νία

Σε σκληρή δοκιμασία το ΕΣΥ – Τριτοκοσμικές συνθήκες σε πολλά νοσοκομεία
Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας χθες
εμβολιάστηκαν συνολικά 873 (και οι τρεις δόσεις)
από τους οποίους οι 418 εμβολιασμοί ήταν με την τρίτη δόση

Σε ένα κρίσιμο σημείο της μάχης με την πανδημία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρα, καθώς καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες ανήλθαν σε 7.335, ενώ 477 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βιώνει «εμπόλεμες» συνθήκες. Η ασφυκτική πίεση στα δημόσια νοσοκομεία αντανακλάται στις εφημερίες, όπου εξελίσσεται ένας αγώνας δρόμου από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες COVID για τους ασθενείς.

«Έκρηξη» εμβολιασμών

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι μονάδες του δημόσιου συστήματος υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εντοπίζονται και τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι πανελλαδικά, άλλωστε, το 84,28% αυτών είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι προσεγγίζουν το 15,72%.

Την ίδια ώρα, η εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων έχει πολλαπλασιάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη ροή των ανεμβολίαστων πολιτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Ενδεικτικά, η προσέλευση για την πρώτη δόση αυξήθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες κατά 185%, καθώς δρομολογήθηκαν 175.000 νέα ραντεβού, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Ενίσχυση του εμβολιαστικού ρεύματος σημειώθηκε και στα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης, τα οποία έφτασαν τα 275.000, αυξημένα κατά 200% σε σχέση την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας χθες εμβολιάστηκαν συνολικά 873 (και οι δύο δόσεις) ενώ είχαμε και 418 εμβολιασμούς με την τρίτη δόση (αναμνηστική)

Οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας ήταν 326, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ήταν 168, ενώ την αναμνηστική δόση (τρίτη) έκαναν 418, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας emvolio.gov

 


AgrinioStories