3 Ιουλίου 2022

Spring roll με σαγανοτύρι

Spring roll με σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας 20εκ.
  • 2 ασπράδια αβγών αραιωμένα με λίγη κρέμα γάλακτος
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 200γρ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 200γρ. πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
  • 200γρ. πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
  • 250γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • 3 καρότα σε μπαστουνάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΟΥ τριμμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 60ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά, Τα μεταφέρεουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνεουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα ανακατεύεουμε σε μπολ μαζί με τα μυρωδικά, το σαγανοτύρι σε μικρά κομμάτια, λίγο αλάτι και την πάπρικα.

Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλο, τυλίγουμε σε ρολάκια και αλείφουμε  τις άκρες για να κολλήσουν και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

 


AgrinioStories

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *